Findance.com
20:10 - 30.03.2023 / viihde / Findance
Elon Musk varoittaa tekoälyn vaaroista - Avoimen kirjeen takana paljon muitakin merkittäviä nimiä

Twitterin ja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ja Applen toinen perustaja Steve Wozniak ovat yli 1 100 allekirjoittajan joukossa, jotka ovat allekirjoittaneet avoimen kirjeen, jossa vaaditaan kuuden kuukauden lykkäystä kehittyneiden tekoälyjärjestelmien kehittämiselle, raportoi Deadline.

Kirjeessä kehotetaan teknologiayrityksiä lopettamaan sellaisten tekoälyjärjestelmien kouluttaminen, jotka olisivat tehokkaampia kuin uusin suuri kielenkäsittelyjärjestelmä, joka tunnetaan nimellä GPT-4 (ChatGPT). Fortune-lehden mukaan tekoälyn teho korreloi yleensä mallin koon ja sen kouluttamiseen tarvittavien erikoistuneiden tietokonesirujen määrän kanssa.

Musk on ilmaissut avoimesti huolensa rajoittamattoman tekoälyn uhasta ihmiskunnalle, ja hän oli OpenAI:n, voittoa tavoittelemattoman tutkimuslaboratorion, alkuperäinen toinen perustaja vuonna 2015. Hän erosi kyseisestä yrityksestä vuonna 2018 ja on sittemmin kritisoinut sitä, että yritys on hyväksynyt miljardien dollareiden investoinnit Microsoftilta.

Lue myös: GM kehittää autoihinsa tekoälypohjaista ChatGPT-puheavustajaa - toimitusjohtajan mukaan ChatGPT tulee kaikkialle

Avoimen kirjeen muita allekirjoittajia ovat muun muassa Stability AI:n perustaja ja toimitusjohtaja Emad Mostaque sekä Conjecturen toimitusjohtaja Connor Leahy. Myös Pinterestin toinen perustaja Evan Sharp ja kryptovaluuttayhtiö Ripplen toinen perustaja Chris Larson ovat allekirjoittaneet kirjeen.