Pixabay
03:10 - 16.03.2023 / viihde / Markku Leppilampi
GM kehittää autoihinsa tekoälypohjaista ChatGPT-puheavustajaa - toimitusjohtajan mukaan ChatGPT tulee kaikkialle
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

General Motors harkitsee puheavustajan tuomista autoihinsa [lähde]. Autovalmistajan puhebotti perustuisi tekoälypohjaiseen ChatGPT-kielimalliin. GM:n varapresidentti Scott Miller sanoi Reutersin haastattelussa viime viikolla, että "ChatGPT tulee olemaan kaikkialla."

Tekniikka käyttäisi hyödykseen paitsi auton omaa tekniikkaa, niin myös Microsoft Azure -pilvipalvelua, joka on osa ChatGPT:hen liittyvää infrastruktuuria. The Verge uutisoi vastikään, että Microsoft investoi satoja miljoonia supertietokoneeseen, joka käyttää Nvidia A100 -kiihdyttimiä tekoälylaskentaan [lähde]. Tämä supertietokone syntyi Azuressa sijaitsevista linkitetyistä palvelimista.

Tekoälyn "aivot" siis sijaitsevat Azuressa, josta se vastailisi autonkuljettajaa pohdituttaviin kysymyksiin.

ChatGPT on mukautettavissa eri tarpeisiin ja tehtäviin. General Motorsin ääniavustajakaan ei siis todennäköisesti toimi täsmälleen kuten ChatGPT tai Bing AI, koska OpenAI:n tekniikka mukautetaan erityisesti ajoneuvoja varten.

Vielä nimeämätön avustaja osaisi puhumisen lisäksi ohjelmoida toimintoja kuten autotallin ovikoodeja. Lisäksi se voisi ainakin luoda aikatauluja, opastaa kuljettajaa vikavalojen ilmaantuessa ja tehdä todennäköisesti paljon muutakin ChatGPT:n tapaan. Sille voisi antaa myös äänikomentoja.

General Motorsin ChatGPT-suunnitelmista ei ole tarkempaa tietoa tai virallista ilmoitusta. Sen saapumisessa autoihin saattaa siis mennä vielä tovi jos toinenkin.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!