Mika Vallineva
03:10 - 27.01.2023 / musiikki / Findance
Mimmiräpin pioneeri rajun nettivihan kohteena - "osa täyttää jo rikoksen merkit"
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

50 Centin Suomen kiertueella esiintynyt modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana lataa täyslaidallisen dissaajilleen uudella Legenda-singlellään. 2000-luvun alkupuolelta asti musiikkia tehnyt artisti lukeutuu suomalaisen mimmiräpin pioneereihin.

"Kun aloitin räppäämisen, ei ollut juurikaan muita räppääviä naisia. Sitä pidettiin silloin jotenkin outona ja sain vihat niskaani. Turpaankin vedettiin vain siksi, että räppäsin.", Sana muistelee.

"Kun hiljattain lämppäsin 50 Centin Suomen kiertueella, sain somessa kommenttia, etten ansainnut paikkaani, eikä naisen ylipäätään olisi kuulunut esiintyä siellä. Tunnistin ne samat ikävät asenteet, joihin ei todellakaan pitäisi törmätä enää tällä vuosikymmenellä."

Kiertueen tiimoilta Sanasta levitettiin myös väitettä, että jo kahdeksatta vuotta täysin absolutistina elänyt artisti olisikin narkomaani. Toisaalla puhuttiin, kuinka laulajalahjakkuus olisi päässyt kiertueelle rahaa tai seksipalveluja vastaan, ja väitettiin puolen tunnin keikan sisältäneen vain cover-kappaleita riittämättömän katalogin vuoksi.

"Ihan käsittämätöntä, että ihmiset keksii tällaista ja kokee vielä järkeväksi jakaa nämä hullut ajatuksensa netissä faktana. Osa kirjoituksista täyttää jo rikoksen merkit.", Sana huokaa.

"Pahimmat tekstit olivat vielä aikuisten kommentteja. Sitten me mietitään ja kirotaan koulukiusaamista. No mistähän ne lapset esimerkin ottavat? Niimpä."

Sana on puhunut musiikkinsa ohella jo vuosia kiusaamista vastaan, sekä tehnyt tärkeää mielenterveys - ja päihdetyötä. Artistin kotikaupunki on huomioinut hänet jo kahdesti ehdokkuudella Vuoden oululaiseksi, ja Sana onkin noussut molempina kertoina toiseksi - vuonna 2022 hän jäi ensimmäisestä sijasta vain yhden äänen erolla.

"Ei ole ollut tapana kovinkaan kehuskella, mutta olen ihan mielettömän ylpeä itsestäni ja siitä, mitä olen saanut aikaiseksi. Mua on yritetty polkea alas kaikki nämä vuodet, ja silti olen seurannut omaa unelmaani ja auttanut samalla musiikkini ja tarinani kautta tuhansia. Olen saavuttanut asioita kovalla työllä, ja nyt selkeästi oli aika tuoda se fakta isommin esille. Siitä syntyi Legenda."

Tyylilleen ominaisesti Sana laukoo suunsa puhtaaksi iskevässä klubibängerissä, jonka keinuvaan rytmiin lausuttu kunnianhimoinen lyriikka palauttaa artistin vahvasti juurilleen räpin maailmaan. Kappaleesta julkaistiin samalla myös Mika Vallinevan yhdellä otolla kuvaama musiikkivideo.

Katso Legenda-musiikkivideo alla:

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
Mika Vallineva Sana
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!