Erik Pendzich / Shutterstock / AOP
06:59 - 26.01.2023 / tv-sarjat / Findance
Rick and Morty -sarjan päätähti Justin Roiland sai potkut

Kerroimme aiemmin, että Rick and Morty -sarjan takana oleva Justin Roiland on saanut syytteen, josta voi päätyä jopa seitsemäksi vuodeksi vankilaan.

Nyt Deadline kertoo, että Justin Roiland ei enää työskentele Warner Bros. Discovery -brändin kanssa. Potkujen perusteena ovat vakavat syytökset perheväkivallasta.

Justin Roilandin panos suosittuun Rick and Morty -sarjaan on ollut merkittävä. Kehittämisen ja käsikirjoittamisen lisäksi hän on esittänyt molempien päähahmojen ääniroolit. Adult Swim aikoo nyt pestata rooleihin uuden ääninäyttelijän.

Syytteeseen johtanut välikohtaus sattui tammikuussa 2020. Justin Roiland vastaa syytteeseen perheväkivallasta, johon liittyy ruumiinvamma, ja vapaudenriistosta uhkaamalla, väkivallalla, petoksella ja/tai vilpillisellä menettelyllä.

Mikäli Roiland tuomitaan, häntä voi odottaa jopa seitsemän vuoden vankeusrangaistus.

Lue myös: Disney Plus starttasi uuden aikuisten animaatiosarjan

Roilandin asianajaja on vakuuttanut päämiehensä syyttömyyden ja vedonnut siihen, että he odottavat jutun hylkäämistä, kunhan syyttäjänvirasto on saanut todisteiden tarkastelun päätökseen.

Adult Swimin lisäksi toimenpiteisiin ryhtyy myös Hulu, joka ei kaipaa enää Roilandin panosta aikuisille suunnatuissa animaatiosarjoissa Solar Opposites ja Koala Man.

Rick and Morty
Aikuisten animaatiosarja Rick and Morty nauttii valtavaa suosiota ympäri maailman - Kuva: Adult Swim

Rick and Morty -sarjasta on tilattu yhteensä kymmenen tuotantokautta. Näistä kuusi on saatu päätökseen ja loput tuotetaan ilman Roilandia.

Sarja sai massiivisen 70 jakson tilauksen vuonna 2018, ja samana vuonna Roiland ja toinen luoja Dan Harmon allekirjoittivat pitkäaikaiset sopimukset Adult Swimin kanssa.

Lue myös: Disney Plus aloitti tammikuussa myös aikuisille suunnatun animaatiosarjan Koala Man