Lidl
05:10 - 27.01.2023 / viihde / Findance
Lidl hakee kesätyöntekijöitä - Rekrypäällikön 5 vinkkiä kesätyöhakuun

Lidl hakee kesäksi 2023 noin tuhatta kesätyöntekijää.

Lidlin myymälöiden ja jakelukeskuksien haku on avoinna 30. tammikuuta asti.

Lidlin rekrytointipäällikkö Annina Hyvönen on listannut nyt viisi vinkkiä kesätyön hakemiseen - erityisesti lasten vanhemmille.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

Annina Hyvönen
Annina Hyvönen - Kuva: Lidl

Lue myös: Robotit tulevat ja tekevät työsi? Tutkimuksen mukaan tulevaisuus ei ole näin synkkä

1. Kerro työelämästä hyvää ja näytä lapsellesi esimerkkiä. Kesätyössä haetaan ensikosketusta työelämään ja nuori on uuden asian äärellä. Sillä miten aikuiset puhuvat työstä on suuri merkitys sille, millaisella asenteella nuori lähtee kartuttamaan omaa kokemusta. On syytä kuunnella itseään ja miettiä, miten puhuu vaikkapa asiakaspalvelutyön arvostuksesta.

- Painota nuorelle, miten kesätyö esimerkiksi kaupassa voi olla mahtava matalan kynnyksen ensimmäinen askel asiakaspalvelutyöhön ja tulevaan ammattiin. Jos asiakaspalvelutyö ei ole hänen tulevaisuuden suunnitelmissa, voi korostaa miten oikeastaan kaikissa erilaisissa töissä ja kaikilla työpaikoilla tarvitaan asiakaspalveluosaamista ja -asennetta.

- Kerro, että kommelluksistakin selviää ja että kaikki työ on arvokasta. Näytä lisäksi omalla esimerkilläsi arjen hetkissä, kuinka asiakaspalvelijoita voi huomioida kivasti.

Lue myös: Oletko kenties työpaikan todellinen helmi?

2. Auta häntä sanoittamaan omat vahvuutensa. Vaikka moneen paikkaan pääsee kesätöihin vailla aiempaa kokemusta, kiinnostava työhakemus erottuu aina edukseen. Auta nuorta tunnistamaan hänen omat vahvuutensa sekä konkreettiset esimerkit niistä kertomiseen. Kesätyöhaussa itsekehu on täysin sallittua!

- Voi tuntua varsin haastavalta sanoittaa mitään, jos ei ole kokemusta, mutta silloin voi vaikkapa kertoa luottamustehtävistä tai koulumenestyksestä. Tai vaihtoehtoisesti voi korostaa joustavuutta käytettävyydessä kesän aikana, mikäli sellaista on.

Lue myös: Pidä huolta aivoistasi - Viisi vinkkiä stressaavan työn vastapainoksi

3. Kannusta ja arvosta sitä, että lapsesi koettaa omia siipiään. Aina työpaikkaa ei tietenkään saa, mikä on pettymys. On kuitenkin tärkeää jatkaa yrittämistä, sillä kaikilla se ensimmäinen työpaikka tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin.

- Mikäli rekrytoinnin viimeisin viesti on se "Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdentunut sinuun", on vanhemman hyvä tukea tukea pettymyksen käsittelyssä ja luoda uskoa siihen, että kyllä se työpaikka löytyy.

Lue myös: Nelipäiväistä työviikkoa testattiin laajassa kokeilussa - useimmat yritykset aikovat jatkaa uutta mallia

4. Opeta vuorovaikutustaitoja. Sekä työhaastattelussa että työskentelyn aikana vuorovaikutustaidot ovat erittäin arvokkaita. Tärkeää on muistaa katsoa silmiin, olla ajoissa ja valmistautua hyvin haastatteluun.

- Kyky kuunnella ja kysyä kehittyvät elämän varrella, mutta usein nuori tarvitsee ihan konkreettisia esimerkkejä. Osa neuvoista saattaa mennä toisesta korvasta sisään ja heti ulos, mutta ehkä jotain muistijälkiäkin jää.

Lue myös: Kohtele työkavereitasi hyvin - älä pilaa heidän työpäiväänsä edes vahingossa

5. Ei kontaktia työnantajaan. Suurin osa vanhemmista tukee nuoriaan esimerkillisesti, mutta kesätyöhauissa vuosittain tulee vastaan myös "helikopterivanhempia", jotka puuttuvat jälkikasvunsa työnhakuun. Vanhempi saa neuvoa, mitä työnantajalta odottaa: vastausta hakemukseen, tiedonsaantia haastattelun lopputuloksesta sovittuna aikana ja kirjallista työsopimusta. Mikäli näin ei tapahdu, voit tukea nuorta olemaan yhteydessä ja käymään hankalan keskustelun itse.

- Haastatteluun ei kuitenkaan voi tulla mukaan, emmekä voi antaa vanhemmille mitään lapsen työsuhteeseen liittyvää tietoa, joten vanhemman ei kannata soittaa perään milloinkaan. Nyt jos koskaan on aika antaa nuoren pärjätä omillaan!

artikkelin avainsanat:
lapsiperheille Lidl