Capcom
20:10 - 30.12.2022 / pelit / Findance
Resident Evil -takaisku: Capcom kielsi fanipelit

Ikonisten kauhupelien Resident Evil ja Resident Evil - Code: Veronica -fani-remake-versioiden tekijät ovat ilmoittaneet, että he ovat lopettaneet molempien projektien kehittämisen saatuaan Capcomilta lopettamismääräyksen, raportoi Kotaku.

Fanien remake-projektit olivat olleet kehitteillä kaksi vuotta, ja ensimmäinen demo julkaistiin kesäkuussa 2021 ja huomattavasti laajempi demo oli suunniteltu vuoden 2023 alkuun. Joulukuun 23. päivä kehittäjät kuitenkin ilmoittivat Discord-palvelimella, että Capcom oli lähettänyt heille kaksi lopetussähköpostia.

Code: Veronican faniremake käytti 90-prosenttisesti Capcomin viimeisimmistä remake-peleissä jo olemassa olevia resursseja, kuten 3D-malleja, animaatioita ja tekstuureja. Kehittäjät uskoivat, että Capcom peruutti heidän epäviralliset remakensa, koska ne saivat liikaa huomiota ja olivat virallisen näköisiä.

- Code: Veronica -remaken oli määrä olla ilmainen, joten emme tehneet kenellekään mitään pahaa, sanoi Briins Croft, yksi kehittäjistä. Capcom ei ollut asiasta kuitenkaan samaa mieltä.

- Olin itse hieman yllättynyt Capcomin päätöksestä. Mutta hei, me käytimme heidän lelujaan luodaksemme ilmaisen pelin, joka loi jo paljon näkyvyyttä. Ymmärrämme kiellon, Croft tuumii.

Kehittäjät ovat kiistäneet spekulaatiot, joiden mukaan kiellon taustalla olisi ollut taloudellisten lahjoitusten vastaanottaminen Kofin ja PayPalin kautta, ja uskovat, että projektin näkyvyys oli todellinen syy peruutukseen.

Tiimi ei enää työskentele Resident Evil -remake-projektien parissa, mutta aikoo jatkaa pelien kehittämistä.

- Jatkamme uutta projektia, jonka tarina tulee olemaan Code: Veronican inspiroima, mutta ilman tekijänoikeusongelmia.

Resident Evil Code: Veronican tuottaja Yoshiaki Hirabayashi vahvisti hiljattain IGN:lle, ettei heillä ole suunnitelmia uudesta Code: Veronican uusintaversiota. Kotaku otti yhteyttä Capcomiin kysyäkseen sen faniprojekteja koskevista käytännöistä, mutta ei saanut artikkelinsa julkaisuun mennessä.