Netflix
03:40 - 30.12.2022 / elokuvat / Findance
Odotettu Netflix-elokuva julki - "yhtä lailla inspiroiva kuin raivostuttava"

Netflix julkaisee tänään yhden vuoden odotetuimmista alkuperäiselokuvista Valkoinen kohina (White Noise).

79. Venetsian kansainvälisillä elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut Valkoinen kohina on Noah Baumbachin ohjaama sovitus Don DeLillon vuoden 1985 romaanista White Noise.

Netflix-alkuperäiselokuvan pääosissa nähdään Adam Driver, Greta Gerwig ja Don Cheadle.

Valkoinen kohina kertoo perheestä, joka elää 1980-luvulla ilmansaasteonnettomuuden jälkeen. Sovittaessaan romaanin valkokankaalle Baumbach on tehnyt "valtavan tyylikkään ja varman sovituksen", arvioi The Guardianin Peter Bradshaw, joka antoi elokuvalle viisi tähteä viidestä.

Netflix-elokuvaa on kehuttu myös sen vahvoista suorituksista, erityisesti Driverin ja Gerwigin, sekä sen huumorista ja Danny Elfmanin musiikista. IndieWiren David Ehrlich kutsui sovitusta "yhtä lailla inspiroivaksi kuin raivostuttavaksi".

Valkoinen kohina on Noah Baumbachin ensimmäinen ohjattu elokuva, joka ei perustu hänen omaan tarinaansa.

- Netflix oli loistava ja antoi meille tukea, jota tarvitsimme elokuvan tekemiseen, Baumbach sanoo IndieWiren haastattelussa.

- Kirjassa on tämä ilmassa leviävä myrkkytapahtuma, joka on suuri spektaakkeli, ja siitä tulee sen seurauksena suuri elokuva. En ajatellut laajuutta kuin siinä määrin, että se kertoo tarinan. Minua ei kiinnostanut tehdä pienempää versiota siitä.

- Valkoinen kohina kertoo tarinan siitä, miten yrittäessämme olla käsittelemättä omaa kuolevaisuuttamme ja käsitellä kuolemaa kattavasti kulttuurissamme, olemme jotenkin sublimoineet kuoleman viihteeseemme, Baumbach toteaa.

- Verhoutumalla kuolemaan ja kauhuun suojaudut jotenkin todelliselta kuolemalta ja kauhulta, ohjaaja tuumii.

Valkoinen kohina on saatavilla suoratoistona Netflixissä 30. joulukuuta 2022 alkaen.

Katso Netflix-leffan, Valkoinen kohina, traileri alla: