Alamy / AOP
22:10 - 22.12.2022 / viihde / Findance
ChatGPT saa kilpailijan: Poe

Suosittu Q&A-sivusto Quora on paljastanut uusimman projektinsa Poe, AI-chatbot-alustan, jonka avulla käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa ChatGPT:n kaltaisten AI-chatbottien kanssa.

Poe, joka on tällä hetkellä käytössä vain kutsulla ja saatavilla vain iOS:llä, on suunniteltu paikaksi, jossa ihmiset voivat helposti olla vuorovaikutuksessa erilaisten tekoälyagenttien kanssa.

- Olemme oppineet paljon kuluttajille suunnattujen internet-tuotteiden rakentamisesta viimeisten 12 vuoden aikana, kun olemme rakentaneet ja pyörittäneet Quoraa. Ja meillä on erityistä kokemusta tietoa etsivien ihmisten palvelemisesta, Quoran tiedottaja sanoi Tech Crunchille.

- Uskomme, että paljon oppimaamme voidaan soveltaa tähän uuteen alaan, jossa ihmiset ovat tekemisissä suurten kielimallien kanssa.

Kysyttäessä, miksi Quora päätti lanseerata Poen, tiedottaja sanoi:

- Koko ala liikkuu nyt hyvin nopeasti, ja meitä kiinnostaa enemmänkin selvittää, mitä ongelmia voimme ratkaista ihmisille Poen avulla.

Poe sisältää useita tekstiä tuottavia tekoälymalleja ja se tarjoaa lähitulevaisuudessa mallintarjoajille mahdollisuuden lähettää mallejaan. Quora toivoo tekoäly-chatbot-alustallaan luovansa käyttöliittymän, jonka avulla käyttäjät voivat saada välittömän vastauksen mihin tahansa kysymykseensä luonnollisen keskustelun avulla.

Kun tiedottajalta kysyttiin tekoäly-chatbottien tuottamaan puolueelliseen, rasistiseen ja muuhun toksiseen sisältöön liittyvistä turvallisuusongelmista, hän sanoi, että mallintarjoajat ovat tehneet paljon työtä estääkseen botteja tuottamasta vaarallisia vastauksia.

Vaikka Quora ei ole vielä paljastanut Poen liiketoimintamallia, Tech Crunchin mukaan ei ole vaikea kuvitella, että he rakentaisivat Poeen premium-ominaisuuksia, jos se kasvaa. Toistaiseksi Quora keskittyy skaalautuvuuden parantamiseen, palautteen saamiseen beta-testaajilta ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen.

artikkelin avainsanat:
chatbot ChatGPT kielimalli Poe Quora tech tekoäly