Verkkokauppa.com
02:55 - 24.11.2022 / viihde / Findance
Black Friday: Verkkokauppa.com listaa huonoimmat tuotteensa

Viimeistään joulusesongin aloittava Black Friday on kehittynyt Suomessa vuoden vilkkaimmasta ostospäivästä monipäiväiseksi tarjoustapahtumaksi. Verkkokauppa.comin mukaan suomalaiset ostavat nyt tarjouskaupoista tuotteita, joita todella tarvitsevat. Helpottaakseen fiksuja ostopäätöksiä Verkkokauppa.com listaa jälleen palautetuimmat ja huonoimmin arvostellut tuotteet.

Verkkokauppa.com arvioi, että yhä useampi kuluttaja tekee Black Friday -ostoksensa verkossa. Pidennetyn kampanjan ansiosta kaupoissa on koko viikon ajan tasainen ruuhka sen sijaan, että kaupan ulkopuolelle asti jatkuvia jonoja. Suomalaisilla logistiikkayrityksillä on kiire toimitusten kanssa seuraavan kahden viikon aikana.

Vallitseva maailmantilanne heijastuu suomalaisten tapaan tehdä ostoksia: sen sijaan, että he poimisivat tarjouksista mitä sattuu, he menevät kauppoihin yhä useammin jotain mielessään. Tämä harkittu ostokäyttäytyminen näkyy myös Verkkokauppa.comin tuotepalautusprosentin merkittävänä laskuna: asiakaspalautusten osuus laski kuluvan vuoden aikana 0,9 prosenttiin.

- Ihmiset ovat yhä huolellisempia ostostensa suhteen. Erityisesti suuremmat hankinnat, kuten televisio, eivät ole enää niin spontaaneja vaan enemmän tarveperusteisia. Tavoitteenamme on auttaa suomalaisia tekemään pitkäjänteisiä ostoksia sekä sesongin aikana että sen ulkopuolella, sanoo Verkkokauppa.comin vastuullisuuspäällikkö Johanna Stenbäck.

Verkkokauppa.comin verkkosivuilla on yli 400 000 sensuroimatonta tuotearviota, jotka auttavat suomalaisia tekemään tietoon perustuvia ostopäätöksiä. Sivustolla on myös tuotekohtainen hintapuntari, jossa Verkkokauppa.comin hintaa verrataan sen hetkiseen markkinahintaan.

Black Fridayn koittaessa Verkkokauppa.com paljastaa jälleen vuoden 2022 palautetuimmat ja huonoimmin arvioidut tuotteensa. Palautetuimpien tuotteiden listalla ovat muun muassa lumikengät ja älyprojektori. Oheislaitteet, kuten tulostimet, ovat huonoimmin arvioitujen tuotteiden listan kärjessä.

- Listalla olevien tuotteiden palautusprosentti on suhteellisen korkea, ja on tärkeää tarkastella palautusten syitä, jotta voimme ryhtyä oikeisiin toimenpiteisiin palautusprosentin vähentämiseksi. Suuri osa tuotepalautuksista johtuu "huonoista ostoksista". Näiden osalta tarkastelemme, miten voimme antaa enemmän tietoa tuotteesta ja sen ominaisuuksista. Seuraamme tarkasti myös palvelupalautuksia, kertoo Stenbäck.

Huonot arvostelut voivat johtua myös puutteellisista tuotetiedoista, kun asiakkaan odotukset eivät täyty tai laatuongelmista.

- Tämä haaste koskee koko vähittäiskauppaa, ja jälleenmyyjien on panostettava entistä enemmän siihen, että asiakas saa riittävästi tietoa tuotteesta ennen ostopäätöksen tekemistä, Stenbäck toteaa lopuksi.

Palautetuimmat tuotteet top10 (suluissa palautusprosentti):

FoneKit silikonisuoja, Oneplus 8, läpinäkyvä 54 %

Tubbs Wilderness -lumikengät, 36" 47 %

Villeroy & Boch La Divina -samppanjalasi, 4 kpl 44 %

Lenovo TAB P11 Pro Folio Case and Film -suojakuori, harmaa 43 %

Globen Lighting Led Ball Opal -lamppu, 125 mm, E27, 680 lm, 2700 K 41 %

Ryhmä Hau Mighty Pups -superajoneuvo 40 %

Wave BookCase suojakotelo, Samsung Galaxy J6+ (2018), musta 38 %

Samsung LSP7T The Premiere DLP 4K UHD -laser älyprojektori 35 %

Tucano Tre -suojakotelo Samsung Galaxy Tab A 10,5 -tabletille, musta 34 %

Clicktronic DisplayPort - DVI-D Dual Link -kaapeli, aktiivinen, 2 m, musta 34 %


Huonoimmiksi arvioidut tuotteet top10 (arvostelujen keskiarvo asteikolla 1–5):

HP LaserJet M110we -tulostin 7MD66E 1,2

Go-tcha Classic for Pokémon Go -ranneke, musta 1,22

Electrolux EWK04 -ikkuna-asennussarja 1,33

Dr Pepper Zero -virvoitusjuoma, 330 ml, 24-pack 1,5

Fiskars Norden paistinpannu, 28 cm 1,6

Upo LK51MF1V -keraaminen liesi, valkoinen 1,8

HP DeskJet 2720e All-in-One -monitoimitulostin (26K67B) 2

ProCaster HA-01 -Bluetooth aktiivikaiutinpari, valkoinen 2

Karhu Blackline -lihashuoltovasara 2

Kingston DataTraveler Exodia 256 Gt USB-muisti 2