Alamy / AOP
07:52 - 24.10.2022 / viihde / Findance
Sijoitusalusta Trade Republic aloitti Suomessa - Osakkeista ja muista sijoitustuotteista vain 1 euron kulut

Saksalainen sijoitusalusta Trade Republic on aloittanut Suomessa.

Trade Republicin alustan kautta suomalaiset voivat sijoittaa ja käydä kauppaa yli 9 000 tunnetulla osakkeella. Trade Republic tarjoaa myös helpon tavan sijoittaa suoraan rahastoihin automaattisen säästösuunnitelman kautta.

Vuonna 2015 perustettu Trade Republic on rakentanut helppokäyttöiseksi kehutun alustan, jossa kuka tahansa sijoittamisesta kiinnostunut tai innostunut voi aloittaa sijoittamisen vain 1 euron komissiolla. Trade Republic ei peri asiakkailtaan välityspalkkiota, vaan ainoastaan yhden euron selvitys- ja toimitusmaksun sijoituksen koosta riippumatta. Osakkeiden ja ETF:ien säästösuunnitelmat tarjotaan veloituksetta.

- Inflaatio euroalueella on noussut jyrkästi - sen pitäisi olla herätys kaikille eurooppalaisille, sanoo Trade Republicin perustaja Christian Hecker toteaa.

- Kaikilla eurooppalaisilla on oltava mahdollisuus sijoittaa ja siten edistää talouskasvua ja viime kädessä säästää eläkkeelle jäämistä varten.

- Kun inflaatio Suomessa on jo yli 8 prosenttia, sijoittaminen on paras tapa kerryttää varallisuutta, Trade Republicin Suomen maajohtaja Hugo Suidgeest tuumii.

- Rahan jättäminen lojumaan pankkitilille tarkoittaa rahan arvon ja ostovoiman menettämistä. Vaikka Suomessa on suhteellisen vahva eläkejärjestelmä, kannustamme aina ihmisiä ottamaan oman tulevaisuutensa haltuun ja ylläpitämään omaa elintasoaan.

Trade Republicin kautta suomalaiset piensijoittajat voivat sijoittaa yhteensä yli 9000 eurooppalaiseen, aasialaiseen ja yhdysvaltalaiseen osakkeeseen ja ETF:ään. Asiakkaat voivat myös käyttää reaaliaikaista dataa, hintahälytyksiä, monenlaisia toimeksiantotyyppejä ja pidennettyjä kaupankäyntiaikoja (klo 7.30-23.00). Automaattisia säästösuunnitelmia on saatavilla n. 2 500 osakkeelle ja 1 200 ETF:lle. Société Généralen liikkeeseen laskemia johdannaisia on myös 10 000 (warrantit, viputuotteet, sertifikaatit).

Trade Republic -tilejä voi avata mobiilisovelluksella (iOS ja Android) ja pöytäkoneella muutamassa minuutissa. Se on saatavilla Suomessa vakinaisesti asuville, verovelvollisille ja yli 18-vuotiaille henkilöille, joilla on älypuhelin, eurooppalainen puhelinnumero ja SEPA-pankkitili.