Pixabay
02:55 - 18.10.2022 / viihde / Findance
Tesla on ylivoimaisesti suosituin sähköauto Suomessa

02 Rekkarin yhteistyökumppanin Netwheelsin tietojen mukaan Suomessa on syyskuun loppuun mennessä myyty 6 480 käytettyä sähköautoa. Suosituin sähköautomerkki on Tesla.

Käytettyjä sähköautoja on myyty tasaisesti läpi vuoden, mutta eniten käytettyjä sähköautoja on Netwheelsin tietojen mukaan myyty maaliskuussa ja kesäkuussa. Kaikkiaan käytettyjä sähköautoja on ostettu jopa 113 eri mallia. Myydyimmät autot ovat mallivuoden 2020 tai uudempia. Niiden osuus käytettyjen sähköautojen myynnistä on 66 prosenttia.

Tesla on kuitenkin selvä suosikki. Yli kolmannes kaikista myydyistä käytetyistä sähköautoista on Teslan malleja. Suosituimmat mallit ovat olleet Model 3 ja Model S. Teslan jälkeen suosituin sähköauto on Nissan Leaf.

- Me 02 Rekkarilla seuraamme aktiivisesti, mitä automarkkinoilla tapahtuu, jotta voimme jakaa ajantasaista tietoa asiakkaillemme. Sähköautojen suosio on selvästi kasvussa, myös käytettyjen autojen markkinoilla. Tällä hetkellä sähköautomarkkinat ovat jakautuneet siten, että 40 % sähköautoista myydään käytettynä ja 60 % uutena, kertoo 020202 Ratkaisut Oy:n kehityspäällikkö Janni Hassel.

Kymmenen suosituinta käytettynä myytyä sähköautoa ja niiden prosenttiosuudet myynnistä:

Tesla Model 3: 19 %

Tesla Model S: 9 %

Nissan Leaf: 6 %

Hyundai Kona: 4 %

Volkswagen Id.4: 4 %

Volkswagen Id.3: 3 %

Audi E-Tron: 3 %

Volkswagen Golf: 3 %

Skoda Enyaq: 3 %

Hyundai Ioniq: 3 %