Tokmanni
12:34 - 30.09.2022 / viihde / Findance
Tokmanni lupaa: yli sadan tuotteen hinta lukittu loppuvuodeksi - Inflaation ei anneta vaikuttaa

Tokmanni kertoo lukinneensa yli sadan päivittäistuotteen hinnan loppuvuoden ajaksi. Näiden tuotteiden hinnat eivät siis tule nousemaan huolimatta inflaation vaikutuksista.

- Monilla ihmisillä on aito huoli siitä, että rahat riittävät. Olemme jo nähneet, että hintojen nousu iskee kovaa monien suomalaisten kotitalouksien ja yritysten ostovoimaan. Myöskään Tokmann ei voi täysin välttyä kustannusten nousulta, mutta emme halua siirtää hinnankorotuksia pelkästään asiakkaidemme maksettavaksi, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen toteaa.

- Vähittäiskaupalla on tärkeä rooli yhteiskunnassa, ja nyt, jos koskaan, alhaisilla hinnoilla on merkitystä, hän korostaa.

Tokmannin elokuussa tekemä kuluttajatutkimus kannusti hintojen lukitsemiseen. Sen mukaan lähes yhdeksän kymmenestä (86 %) asiakkaasta pitää kauppaketjun hintatasoa tärkeänä, kun he päättävät, missä asioivat. Tutkimukseen osallistui noin 1 000 Tokmannin asiakasta.

- Tutkimuksemme vahvistaa entisestään käsitystämme siitä, että asiakkaamme odottavat meidän tarjoavan alhaisia hintoja myös epävarmoina aikoina. Näinä aikoina jokainen teko ratkaisee, ja hintojen lukitseminen on yksi konkreettinen tapa vastata asiakkaidemme toiveisiin, Rautiainen sanoo.

Hintalukittujen tuotteiden valikoima on monipuolinen

Tokmannin hintalukittujen tuotteiden joukossa on elintarvikkeita sekä erilaisia kodin ja muun arjen tarvikkeita. Tuotteet ovat Tokmannin omien tuotemerkkien lisäksi useilta kotimaisilta ja kansainvälisesti tunnetuilta tuotemerkeiltä.

Tokmannin asiakkaiden suosimista perustuotteista esimerkiksi kahden kilon pakkaus Priiman puolikarkeita vehnäjauhoja maksaa Tokmannilla ainakin loppuvuoden ajan enintään 1,69 euroa, yhden kilon pakkaus Elovena-kaurahiutaleita enintään 2,29 euroa ja litran purkki Tropic-appelsiinimehua enintään 1,62 euroa.

- Hintalukkopäätöksemme ei kuitenkaan estä meitä myymästä tuotteitamme hintakaton alapuolella. Uskomme, että tämä sopii erinomaisesti myös kaikille asiakkaillemme, muistuttaa Rautiainen.

Tokmannin myymälöissä hintakattotuotteet tunnistaa helposti "Lukittu hintamme" -logosta, ja verkkokaupassa tuotteet on ryhmitelty yhdelle teemasivulle.

Tokmannin päätös hintojen lukitsemisesta on tarkoitettu kertaluonteiseksi, mutta asiakkaita kuunnellaan jatkossakin tarkasti Rautiainen lupaa.

- Haluamme vastata asiakkaidemme toiveisiin ja varmistaa mahdollisimman alhaiset hinnat tuotteillemme nyt ja tulevaisuudessa. Peli on nyt täysin auki, ja jos asiakkaamme kokevat hintalukituksen tarpeelliseksi, olemme valmiita tekemään nopeita päätöksiä tässä poikkeuksellisessa ympäristössä.

artikkelin avainsanat:
inflaatio ruoka talous Tokmanni tuotteet