Pixabay
09:01 - 24.09.2022 / viihde / Findance
Taskuparkki herättää pelkoa suomalaisissa - Näin onnistut taskuparkkeerauksessa

Tuore Autoklinikan tutkimus osoittaa, että suurin osa suomalaisista pelkää jossain määrin taskuparkin tekemistä. Autoklinikan tämän vuoden Pysäköintipäivä-tempaus kannustaa autoilijoita ottamaan taskuparkki haltuunsa. Lisäksi Autoklinikka teki osana Pysäköintipäivää 1000 euron suuruisen lahjoituksen Kummit ry:lle.

Johtava vahinkokorjaamoketju Autoklinikka järjestää vuosittain valtakunnallisen Pysäköintipäivän, joka on parantaa liikenneturvallisuutta varoittamalla autoilijoita pysäköinnin sudenkuopista ja jakamalla vinkkejä hyvistä käytännöistä pysäköintialueilla. Osana Pysäköintipäivää yritys on järjestänyt vuosina 2018 ja 2019 Taskuparkin SM-kisat.

Kaksi kolmesta pelkää taskuparkkeeraamista

Autoklinikan tuore kysely paljastaa, että suurin osa suomalaisista autoilijoista pelkää taskupysäköintiä ainakin jossain määrin. Noin 16 prosenttia ajokortin omaavista kertoo pelkäävänsä taskuparkkeeraamista joka kerta ja 7 % ei ole koskaan taskuparkkeerannut. Vain 26 prosenttia autoilijoista sanoo, ettei heitä jännitä lainkaan.

Mielenkiintoista kuitenkin on, että suomalaisten taskuparkkipelko ei näytä johtuvan taitojen puutteesta. Noin 58 prosenttia kyseelyyn vastanneista autoilijoista kokee osaavansa taskuparkkeeraamisen joko erinomaisesti tai melko hyvin.

36 % kokee taskuun pysäköinnin osaamisensa melko huonoksi tai erittäin huonoksi. Noin 6 % vastaajista ilmoitti suoraan, että he eivät osaa pysäköidä taskuun lainkaan.

- Taskuparkkeeraus jännittää selvästi monia, vaikka siihen ei suoraan vaikuttaisikaan esimerkiksi taitojen puute. Taskuparkille onkin saattanut syntyä kansan keskuudessa todellisuutta ikävämpi maine ja pandemia ja etätyö ovat saattaneet entisestään vieraannuttaa autoilijoita taskupysäköinnistä. Tästä syystä Pysäköintipäivänä haluamme kannustaa kaikkia autoilijoita kokeilemaan ja harjoittamaan usein hyödyllistä taskuparkkeerausta. Etenkin heitä ajokortillisia, jotka eivät ole sitä koskaan kokeilleet, sanoo myyntijohtaja Pentti Oksanen Autoklinikalta.

Näin taskuparkki onnistuu:

1. Etsi sopivan kokoinen tila, johon autosi varmasti mahtuu.

2. Laita vilkut päälle ja aja edessä olevan auton viereen.

3. Tarkista, että autosi takaosa on samassa linjassa vieressäsi olevan auton takaosan kanssa.

4. Käännä ohjauspyörä äärioikealle.

5. Peruuta, kunnes takanasi oleva auto näkyy täysin sivupeilissäsi.

6. Käännä autosi pyörät suoraan ja jatka peruutusta, kunnes edessä olevan auton takakulma näkyy tuulilasin läpi.

7. Käännä ohjauspyörää äärivasemmalle ja jatka peruutusta, kunnes auto on ruudussa.

8. Tarkista, että takana olevalle autolle jää tilaa poistua.

9. Muista, että korjausliikkeitä saa tehdä!