Pixabay
02:40 - 22.09.2022 / viihde / Findance
Sähköauto: Näin voit säästää sähkön hinnan noustessa

Sähkön hintaa pelkäävät sähköautoilijat voivat tehdä sekä isoja että pieniä muutoksia, jotka voivat tuoda merkittäviä säästöjä ajokustannuksiinsa - erityisesti pitkällä aikavälillä. Parhaita keinoja ovat muun muassa ajoreittien huolellinen suunnittelu, rengaspaineiden tarkistaminen sekä ajotila- ja lämpötila-asetusten valinta.

Sähkön hinnan nousu on Suomessa tällä hetkellä aktiivinen keskustelunaihe, ja se on varmasti monen sähköauton omistajan mielessä. Autokorjaamo Autoklinikka kokosi vinkkejä, miten sähköauton kulutusta voi vähentää.

Vinkki numero yksi: Ole tarkkana reittivalintojen ja ajomäärän kanssa.

- Neuvo saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta ainoa todella konkreettinen tapa säästää sähköauton käyttökustannuksissa - jonkin muun latauksen lisäksi - on ajaa vähemmän. Tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa 24 tuntia vuorokaudessa kotona olemista, vaan sen sijaan kannattaa panostaa matkan suunnitteluun. Valitsemalla reittejä ja tekemällä saman matkan aikana useampia asioita, voi vähentää turhaa ajamista huomattavasti, Autoklinikan Valtteri Savolainen neuvoo.

Pienillä asioilla voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä

Ajamista vähentävien suurten muutosten lisäksi myös pienemmillä muutoksilla voi saada mukavia säästöjä sähkönkulutuksessa etenkin pitkällä aikavälillä.

- Jos autossasi on eco- tai range-tila, joka pidentää maksimimatkaa yhdellä latauksella vähentämällä sähkönkulutusta kauttaaltaan, kannattaa se kytkeä päälle.

- Suositeltujen rengaspaineiden käyttäminen ja autossa olevan painolastin määrän minimoiminen vaikuttavat myönteisesti sekä polttomoottori- että sähköajoneuvojen polttoaineenkulutukseen.

- Jos mahdollista, voit ajoittaa autosi lataamisen juuri ennen liikkeelle lähtöä. Tällöin akun lämpötila on heti lähellä optimaalista, mikä voi vähentää kulutusta matkan alussa.

- Matkustamon lämmityksen ja jäähdytyksen vähentäminen voi vähentää kulutusta.

- Ennakoiva ja rento ajotapa sekä liikenteen seuranta vähentävät tarpeetonta kiihdyttämistä ja jarruttamista ja siten vähentävät kulutusta.

Lue myös: Sähkön hinta kauhistuttaa - Näin kulutat vähemmän sähköä