Dimenco
02:25 - 19.08.2022 / pelit / Markku Leppilampi
Huima näyttö tuo VR-tyyppisen kokemuksen ilman VR-laseja - hinta on valtava

Kaikki eivät pidä möhkälemäisistä virtuaalitodellisuuslaseista pääkoppansa ympärillä, ja tähän iskee kiinni näyttövalmistaja Dimenco [lähde]. Heidän vaihtoehtonsa VR:lle on tavallista immersiivisempi 3D-näyttö.

Dimencon tekniikka on samantyyppinen kuin Nintendo 3DS:n tarjoama 3D-tehoste. Dimencon 32 tuuman SR-Pro-Display on kuitenkin varustettu monilla erilaisilla tekniikoilla, jotka auttavat sitä saavuttamaan immersiivisen 3D-kuvan. Tekniikoihin sisältyy ainakin patentoituja kuvankäsittelytekniikoita, katseenseurantaominaisuus ja erityiset linssit.

Näyttö ei ujostele resoluutiopuolellakaan, sillä SR-Pro-Displayn tarkkuus on 8K. Toisin kuin useimmat näytöt, SR-Pro-Display vaatii kohtuullisen tehokkaan tietokoneen kaverikseen. Dimenco suosittelee vähintään 10. sukupolven Intel Core i7 -suoritinta sekä Nvidia GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjainta. Pelistä riippuen vaatimukset saattavat kasvaa.

TechRadarin Hamish Hector näki [lähde] näytön Siggraph 2022 -messuilla, ja hän kehui näytön kykyä syventää katselukokemusta. Hän vertasi kokemusta VR-laseihin, ja väitti näytön parantaneen pelattavuutta.

Ihan kaikkeen näyttö ei tietystikään taivu, kuten ympäristön tarkkailuun päätä kääntämällä. VR-ohjaimien sijaan peleissä myös käytetään esimerkiksi näppäimistöä ja hiirtä.

Näyttö voi tarjota toimivan ratkaisun 3D-kokemusta kaipaaville, jos ei halua käyttää VR-laseja. Näytön hinnoittelu kuitenkin pakottaa monet pärjäämään ilman Dimencon SR-Pro-Displayta, sillä sen hinta on huikeat 9990 euroa. Tekniikka tulee kuitenkin mitä todennäköisimmin tulevaisuudessa halpenemaan.

Lue myös: Zotac esitteli huiman repputietokoneen - soveltuu etenkin virtuaalitodellisuuspelaamista varten