EPA / AOP
02:40 - 14.08.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Kuinka usein lasten olisi syytä käydä suihkussa?

On monta hyvää syytä käydä suihkussa pesulla tarpeeksi usein. Aiemmin kerroimme kuinka usein kannattaa käydä suihkussa. Siinä oli kuitenkin kyse vain aikuisista ihmisistä.

Lastenkin on syytä peseytyä tarpeeksi usein, mutta kuinka usein? Lapsia voi olla vaikea saada pesulle, joten moni haluaa varmasti tietää, onko lasten pakko käydä pesulla ihan joka päivä.

Mila Kunis ja Ashton Kutcher ovat kertoneet, kuinka he pistävät lapsensa pesulle vain silloin, jos lapsissa on näkyvää likaa. Sen jälkeen myös Dax Shepard sekä Kristen Bell ovat myöntäneet, että suihkussa käyminen on turhaa. Heilläkin on lapsia.

Monien mielestä nämä näyttelijäpariskunnat ovat väärässä. Vauvaa ei tietysti tarvitse olla pesemässä jatkuvasti, sellaisen neuvon saa jo synnytyslaitokselta.

Jos lasta ei halua pistää suihkuun tai kylpyyn joka päivä, se kannattaa tehdä ainakin kolme kertaa viikossa. Liiallinen pesulla käyminen vain kuivattaa ja ärsyttää lasten ihoa.


Mitä vanhempi lapsi on, sitä useammin olisi syytä käydä pesulla. Teini-ikäisillä on syytä käydä joka päivä, koska siinä iässä esimerkiksi hikoillaan jo paljon.

Toivottavasti saat pidettyä lapsesi puhtaana.

Kaksimieliset suomalaiset ansaitsevat oman Spotify-soittolistansa! - vanha Portion Boys, Petri Nygård, DJ Jorma... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!