Pixabay
03:10 - 04.05.2022 / viihde / Findance
If vahvisti: sähköauto on nyt himotuin auto Suomessa

If on järjestänyt kyselytutkimuksen koskien himotuinta autojen käyttövoimaa. Suomalaisilta kysyttiin, minkä uuden auton he valitsisivat, jos ostohinta olisi sama riippumatta käyttövoimasta.

Täyssähköauto oli kyselyn halutuin 19 prosentin osuudella. Bensiiniauto jäi jälkeen 18 prosentin osuudella.

Itselataavan hybridin valitsisi 17 prosenttia vastanneista ja ladattavan hybridin 14 prosenttia. Dieseliin luottaisi 7 prosenttia kyselyyn vastanneista ja kaasuun 5 prosenttia. 19 prosenttia ei osannut muodostaa kantaa.

Yli puolet vastaajista valitsisi täyssähköauton tai hybridin, mikäli hankintahinnoissa ei olisi eroa. Nykyhinnoilla sähköauton ostaisi kuitenkin vain 12 prosenttia vastanneista.


- Jo kauan odotettu henkilöautoliikenteen sähkösiirtymä vaikuttaakin tapahtuvan Suomessa selvästi nopeammin kuin markkinaennusteissa vielä joitain vuosia sitten uumoiltiin, toteaa Ifin ajoneuvovakuutuksista vastaava johtaja Eero Färkkilä.

- Myös käytettyjä sähköautoja on jo markkinoilla. Niiden myyntihinnat ovat kohonneet kevään aikana kiinnostuksen kasvaessa. Tällä hetkellä kiinnostus sähköautoihin ylittää niiden tarjonnan, Färkkilä sanoo.


Ifin mukaan suurimmat syyt sähköauton valitsematta jättämiseen ovat ostohinta ja latausmahdollisuuksien vähäisyys.

- Autoilun kokonaiskustannusten ynnääminen tekee sähköautoilusta kuitenkin suhteessa jo selvästi edellisvuosia kannattavampaa nykyisten hankintatukien ja toisaalta voimakkaasti kasvaneiden polttoainekustannusten takia, Färkkilä tuumii.