Joshua Rawson-Harris / Unsplash
03:40 - 16.04.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Näin säästät ruokamenoissa

Näin säästät ruokamenoissa - muutama vinkki!

Nyt kun ruuan hinta näyttää nousseen ja ennusteen mukaan sitä tulee tapahtumaan vielä enemmänkin, on hyvä kokeilla säästää ruokaostoksissa mahdollisimman paljon. Siihen löytyy monta hyvää vinkkiä. Hyödynnä näitä alla olevia säästövinkkejä ja ruokakulusi pienentyvät.

Käy ruokakaupassa ilman muuta perhettä ja tee ostoslista

Käy ruokakaupassa yksin, jos mahdollista. Silloin keskityt ostamaan vain ne ostokset, joita lähdit ostamaan. Jos esimerkiksi lapset ovat mukana, he saattava haluta jotain sellaista, jota ei ollut mukana alkuperäisessä suunnitelmassa. Puolisokin saattaa haluta ostoskoriin jotain muuta kuin mitä sinä haluat tai mistä päätitte yhdessä ennen kauppaan lähtöä.

Kun ruokakauppakäynti on suunniteltu tarkoin etukäteen, ei tule ostettua helposti ylimääräisiä ostoksia tai jotain sellaista, joka ehtii menemään pilalle ennen syömistä. Yksi hyvä keino on selvittää ruokien reseptit valmiiksi ja ostaa vain niihin tulevia aineksia. Jos alkaa suunnittelemaan tulevien päivien aterioita vasta kaupassa, voi tulla ostettua ihan liian monenlaista ruokaa, joita kaikkia ei ehdi syömään. Muista myös tehdä kauppalista valmiiksi, jotta et unohda mitään eikä kauppaan tarvitse lähteä uudelleen, jolloin yhden tai muutaman ostoksen lisäksi voi tulla tehtyä helposti heräteostoksia.


Osta tarjoustuotteita, varaa ruuantekoon aikaa ja pidä lihattomia päiviä

Hyvin säilyviä tuotteita kannattaa ostaa varastoon, jos ne ovat tarjouksessa. Kannattaa käydä ostoksilla myös useammassa ruokakaupassa, jotta saa jokaisen tuotteen kaikista halvimmalla hinnalla. Sitä varten sinun täytyy selailla tarjouslehtiä tai olla tietoinen, että jossakin toisessa ruokakaupassa myydään jotain tiettyä tuotetta halvemmalla. Eli pidä silmäsi auki kaupassa ja pistä hinnat mieleen, jotka voivat toki välillä muuttua.

Koita varata ruuantekoon tarpeeksi aikaa, niin voit tehdä kaiken mahdollisimman alusta lähtien. Valmiit tuotteet tulevat yleensä maksamaan enemmän. Esimerkiksi valmiit hedelmäsekoitukset maksavat enemmän kuin hedelmät, jotka kuorit ja pilkot itse.

Liha on usein aterian kallein osa. Säästät rahaa, kun syöt välillä lihan korvaavia tuotteita. Moni asia kannattaa ostaa pakastetuotteena, jolloin ne säilyvät pitempään hyvänä. Pakastekasvikset ovat esimerkiksi hyvä vaihtoehto, jos kasvikset tuntuvat pilaantuvan usein ennen kuin ne kaikki ehditään syömään. Osan kasviksista ja hedelmistä voi ostaa vielä vähän raakoina, jolloin ne eivät pilaannu liian nopeasti.

Myös ajankohdalla voi olla vaikutusta ruokaostostesi hintaan. Monissa kaupoissa esimerkiksi parasta ennen -päivää lähestyvät tuotteet myydään iltaisin alennuksella. Houkuttelevat tarjoustuotteet taas saattavat loppua nopeasti, joten silloin kauppaan kannattaa mennä heti aamusta.

Toivotaan, että ruokakorisi tulee halpenemaan näiden vinkkien avulla!

artikkelin avainsanat:
niksit ruoka