Aurora Studios
05:40 - 18.04.2022 / elokuvat / Findance
Sieniretki-boomerikomedia julki 30.9. - Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne pääosissa
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Sieniretki saapuu elokuveattereihin 30. syyskuuta 2022. JP Siilin ohjaamaa ja käsikirjoittamaa leffaa kuvataan tajuntaa laajentavaksi boomerikomediaksi kaikille aikuisille.

Pääosia esittävät Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Mukana ovat myös Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen, Vesa Vierikko, Anu Sinisalo ja Eero Ritala.

Elokuvakäsikirjoittaja PJ (Martti Suosalo) ja autokauppias Jami (Ville Myllyrinne) ovat kyllästyneet arkeen. He lähtevät saaristoon mökille, jossa kaksikko räjäyttää tajuntansa taikasienillä. Irtiotto karkaakin pahasta käsistä...

- Kun käsikirjoittajan nimi on PJ, niin onhan se myönnettävä, että tarinan päähenkilöillä on esikuvansa. Jossakin autokauppias Jaminkin taustoilla häämöttää paras ystäväni Sami – joka tosin ei ole autokauppias, JP Siili paljastaa.

– Tarina tietenkin on sepitettä, jota kirjoittaessani en osannut haaveillakaan siitä täysosumasta, että näitä kaveruksia löytyisi näyttelemään napakymppipari, Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Ensimmäisestä yhteisestä harjoituksesta alkaen oli selvää, että heidän välinen kemia on jotakin erityistä. Ohjaajan tehtävä tällaisessa tilanteessa on astua sivuun, antaa taikojen tapahtua ja nauttia.

Sieniretki kuvattiin Turussa ja Kemiönsaaren Kasnäsissä kesällä 2021.

- Elokuva tapahtuu saaristossa, joka on minun keskeinen sielunmaisemani. Erityisesti ulomman saariston lumoava karuus ja rannattomuus kutsuvat kerta toisensa jälkeen luokseen. Sieltä on vaikea lähteä ja sinne haluaa heti takaisin, kertoo Siili.

Traileri on luvassa alkukesästä.