Pexels
04:40 - 27.03.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Apua kuorsaukseen - Miten lopettaa kuorsaaminen ilman apuvälineitä?

Moni kaipaisi varmasti apua kuorsaukseen - miten sen voisi lopettaa ilman apuvälineitä?

Apteekeissa ja jopa ruokakaupoissa myydään monenlaisia apuvälineitä, joiden avulla voi yrittää päästä eroon kuorsaamisesta, mutta se voi onnistua ilman niitäkin.

Kuorsaaminen voi olla vieressä nukkuvalle puolisolle pahempaa kuin itse kuorsaajalle. Jos nukkuessa rohisemisessa ja muussa ääntelyssä ei ole kyse mistään terveydellisestä haitasta tai sairaudesta, voi sitä yrittää vaimentaa tai saada loppumaan ilman, että sitä varten pitäisi ostaa jotain. On monia ilmaisia tapoja vähentää tai lopettaa kuorsaaminen.

Kannattaa yrittää nukahtaa kylkiasentoon

Moni keino, joilla voi kokeilla saada apua kuorsaamiseen, liittyy nukkumiseen liittyvään säätämiseen. Kannattaa esimerkiksi nukkua kyljellään, koska suurin osa kuorsaajista nukkuu selällään. Jos puoliso herää yöllä vieressä nukkuvan äänekkäisiin uniääniin, hän voi tarkistaa, että vierustoveri ei ole vain kääntynyt selälleen.

Kuuma suihku ennen nukkumaanmenoa on myös hyvä idea. Kuuman suihkun höyry voi kosteuttaa nenäkäytäviä ja auttaa hengittämään yöllä paremmin, joka vähentää kuorsausta. Samoin voi tehdä suolaliuoshuuhtelu, joka palauttaa kosteuden ja helpottaa mahdollisia poskionteloiden kalvojen tulehduksia.


Myös elintapojen muutokset vähentävät kuorsaamista

Moni äänekäs nukkuja on ylipainoinen. Silloin pelkkä painon pudottaminen voi vähentää kuorsaamista. Myös tupakoinnin lopettaminen voi auttaa, joka on joka tapauksessa terveyden kannalta hyvä idea.

Alkoholin nauttiminen ennen nukahtamista lisää kuorsaamisen mahdollisuutta ja voi kasvattaa sen volyymiä entisestään sitä enemmän mitä enemmän ennen nukkumaanmenoa sitä tulee juotua. Kannattaa kokeilla vähentää alkoholin juomista tai lopettaa se kokonaan.

Alkoholin sijasta kannattaa juoda ennen nukkumaanmenoa vettä. Se pitää kurkun ja suun kosteana, jolloin kuorsaaminen ei johdu ainakaan kuivumisen aiheuttamista liian ahtaista hengitysteistä.

Makuuhuone on syytä pitää puhtaana

Kuorsaaminen voi johtua myös allergeeneista, jotka kannattaa poistaa kodista ja varsinkin makuuhuoneesta. Lakanat ja muut petivaatteet on syytä pestä säännöllisesti. Puhtaassa sängyssä saa nukuttua paremmin, josta on hyötyä myös seuraavana yönä, kun edellisestä yöstä ei ole jäänyt univelkaa. Jos ei ole nukkumaan mennessä yliväsynyt, ei tule nukahdettua liian syvään uneen, jolloin lihakset muuttuvat normaalia löysemmiksi, mikä taas sekin voi lisätä kuorsaamisen mahdollisuutta.

Jos kotona on lemmikki, jolle saattaa olla ainakin vähän allerginen, ei lemmikkiä kannata päästää makuuhuoneeseen. Myös lemmikin vuode on hyvä pestä välillä, jotta siitäkään ei pääse ilmaan lemmikistä lähtenyttä hilsettä.

Kuorsaaminen ei ole kenestäkään kivaa, joten toivottavasti näistä mainituista keinoista löytyy siihen apua.