Pixabay
13:40 - 16.02.2022 / viihde / Findance
Etsitkö lainaa? LoanScouter vertailuttaa ne puolestasi

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä LoanScouterin kanssa.

Tiesitkö, että kilpailuttamalla lainanhaun voit säästää lainojesi kokonaiskuluista huomattavan summan? Erityisesti ennen 1.9.2019 tehdyt lainasopimukset voivat olla merkittävän kalliita, sillä korkokaton määräävä laki ei ollut vielä astunut voimaan. Siksi erityisesti vanhat lainat kannattaakin käydä heti läpi ja kilpailuttaa ne uudella, edullisemmalla luotolla.

Tässä apuna on LoanScouter, joka on auttanut kuluttajia löytämään juuri heille sopivan lainan aina vuodesta 2014 lähtien.

Miksi laina juuri LoanScouterin avulla?

Koska se ensinnäkin helpottaa prosessia ja toiseksi vielä säästää sinulle rahaa. LoanScouter siis kilpailuttaa lainahakemuksesi eri pankkien sekä rahoituslaitoksien kautta, jolloin saat tarpeeseesi perustuvan tarjouksen, ilman piilokuluja tai sitoutumispakkoa.

Hakijan tehtäväksi jää siis ainoastaan miettiä minkälainen lainantarve on juuri sillä hetkellä, kuinka paljon lainaa haetaan ja minkälaiset kuukausittaiset kulut on omilla tuloilla helppo hoitaa ajallaan. Kun vastaukset näihin kysymyksiin on valmiina, tekee LoanScouter työn puolestasi.

Saat siis lainatarjoukset aina lainantarpeeseesi perustuen, eikä ne sido mihinkään. Voit tarkastella saamiasi tarjouksia rauhassa ja tehdä päätöksen oman kodin rauhassa. Riippuen lainatuotteesta, voivat rahat olla käytössäsi jo saman työpäivän aikana. Useimmiten lainananto sähköisesti aina hakemuksesta lainan myöntämiseen asti, joten tarvetta toimistovisiiteille ei ole. Ei edes virallisen hakemuksen allekirjoittamiseksi, sillä kaikki tapahtuu vahvan sähköisen tunnistautumisen kautta.

Mitä lainan vertailuttaminen tarkkaan ottaen on?

Lainanhaku on usein hyvin työlästä ja aikaa vievää. Lisäksi markkinoilta löytyy useita eri toimijoita, joista moni ei ole perinteinen pankki. Näin ollen lainojen kulut sekä korot voivat nousta hyvinkin korkeiksi, jos kyseessä ei ole suurempi toimija, joilla usein on varaa tarjota muun muassa huokeampia korkoja.

Lainan kilpailuttaminen on siis yksinkertaisuudessaan lainahakemuksen tekeminen, joka lähetetään lainaa tarjoaville tahoille yhdellä kertaa. Kuluttaja voi valita juuri itselleen sopivan lainatuotteen tulleiden tarjousten perusteella, tai jättää valinnan täysin tekemättä, sillä lainavertailu ei ole koskaan sitova.

Vertailuttamalla lainat yhdellä kertaa, säästyt

- laina-arvioiden pyytämiseltä useilta eri lainanantajilta erikseen

- tarjouksien ja lainaehtojen hienosäätöjen vertailemiselta

- ylihinnoitelluilta lainan juoksevilta kuluilta ja koroilta

Seuraa näitä kohtia, jotta saat parhaimman hyödyn lainan vertailusta

Olet siis päättänyt hakea lainaa, mutta mitä tehdä seuraavaksi? Yksinkertaisuudessaan voit täyttää LoanScouterin sivustolta löytyvään lainalaskuriin haettavan lainan tiedot, ja saada heti kriteereihisi perustuvat pankit ja lainoittajat nähtäville. Seuraavaksi jää ainoastaan sen oikean valinta.

Seuraamalla alla olevia kohtia, voit saada parhaan hyödyn irti lainasi vertailusta.

1. Tarkastele laina-arvioita useilta eri luotonantajilta

2. Vertaile laina-arvioiden juoksevia kuluja, kuten todellista vuosikorkoa

3. Hienosäädä lainahakemustasi, esimerkiksi lainan takaisinmaksuajoista sopiminen

4. Tarkista lainoittajien ja pankkien mahdolliset edut tai tarjoukset

Selvää on, että oikean lainan löytö vaatii tarkkaavaisuutta ja hieman vaivannäköä. Onneksi LoanScouter on kuluttajan tukena, jotta voit olla varma siitä, että hakemasi laina on varmasti juuri taloudelliseen tilanteeseesi sopiva, etkä maksa turhasta, sillä lainoja on yhtä monia kuin on niiden myöntäjiäkin.

artikkelin avainsanat:
lainat LoanScouter talous