Samsung
07:10 - 30.12.2021 / pelit / Findance
Samsung Suomi korostaa: pelinäyttö erittäin tärkeä osa tietokoneella pelaamista

Tietokoneellakin pelaaminenkin on osittain välineurheilua. Tietokoneen lisäksi kuulokkeet, näppäimistö ja hiiri mielletään tärkeäksi, mutta laadukas pelinäyttö on tärkeä osanen palapelissä.

- Näytöt ovat kehittyneet paljon viime vuosina, ja siksi niistä on tullut entistä tärkeämpi osa pelaamista. Esimerkiksi Samsungin valikoimaan kuuluu useita erilaisia korkeatasoiseen pelaamiseen optimoituja malleja, joiden tyyli, koko ja toiminnot vaihtelevat jokaisen mieltymysten mukaan, Samsung Suomen IT-tuotteiden myyntipäällikkö Ossi Luoma toteaa.

Laadukkaan näytön virkistystaajuudeksi suositellaan vähäintään 144 hertsiä.

- Näin on mahdollisuus välttää turhat viiveet pelikuvassa, millä voi varsinkin nopeatempoisissa peleissä olla suuri merkitys. Toinen tärkeä ominaisuus on vasteaika, joka saisi olla enintään 1 millisekunnin verran, Luoma sanoo.


Värien toisto voi olla pelikohtaisesti jopa tärkeämpää kuin nopeus. Tällöin valttikortti on QLED-näyttö ja HDR-tekniikka.

- Värien ja kontrastien osalta kehitys on edennyt vauhdikkaasti. HDR on nykyään yleinen näytöissä ja antaa ekstrapotkua pelikokemukseen. Kyse ei siis ole vain oikean näytön ostamisesta, vaan sen asetuksien hienosäätämisestä niin, että siitä saa täyden potentiaalin irti. Kannattaa varmistaa, että kontrasti ja kirkkaus on asetettu oikein, ja kalibroida näyttö siten, että se toistaa värit parhaalla mahdollisella tavalla, selittää Luoma.

Kaareva näyttö tarjoaa entistä realistisemman pelikokemuksen. Näyttö kattaa näin myös näkökentän reunat.

- Samsungin Odyssey-näyttösarjassa on useita kaarevia malleja, josta löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto. Sarjan huippumalli Odyssey G7:ssa on 1000R:n kaarevuus, joka sopii loistavasti pelaamiseen. Lisäksi QLED ja HDR600 varmistavat, että näyttö täyttää kovatasoisimpienkin pelaajien vaatimukset, Luoma päättää.

artikkelin avainsanat:
Ossi Luoma Samsung