Janne Mikkilä
10:10 - 25.10.2021 / viihde / Findance
VR lopettaa maskipakon, maskisuositus pysyy - "Emme enää puutu maskittomuuteen junissa"

VR ilmoittaa tänään siirtyvänsä maskipakosta maskisuositukseen kaikissa kauko- ja lähiliikenteen junissa.

Matkustajat voivat jatkossa itse päättää, käyttävätkö kasvomaskia junalla matkustaessaan vai eivät. VR suosittelee kuitenkin edelleen maskin käyttöä matkan aikana. Junissa työskentelevä henkilökunta jatkaa kasvomaskien käyttöä myös maskisuosituksen aikana.

- Suosittelemme edelleen maskin käyttöä, vaikka emme enää puutu maskittomuuteen junissa. Myös viranomaiset suosittelevat maskinkäyttöä julkisessa liikenteessä. Koronarajoitusten lieventyessä mukautamme ohjeitamme vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta. Myös asiakkaiden mielipiteet ovat muuttuneet. Syyskuun asiakaskyselyn mukaan kasvomaskin käyttöpakkoa toivoi enää 43 % VR:n asiakkaista, kun vielä elokuussa maskipakkoa kannatti 58 %, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Maskipakon päättyessä myös Ekstra-luokan maskipakko ja lipun hintaan sisältyvä kasvomaski poistuvat käytöstä. Ekstra-luokan lippuun sisältyy silti edelleen tyhjä viereinen paikka. Omaa rauhaa ja tilaa matkustamiseen kaukoliikenteen junissa saa myös varaamalla 2–6 hengen hytin tai tyhjän viereisen paikan.

- Olemme onnistuneet pitämään junat turvallisina koko korona-ajan. Jatkamme edelleen hyväksi havaittuja turvallisuustoimenpiteitämme, kuten tehostettua siivousta. Liikennöimme myös mahdollisuuksien mukaan väljällä kalustolla. Pidämme jatkossakin huolta sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme turvallisuudesta, tuumii Simola.