Alamy / AOP
07:10 - 22.10.2021 / viihde / Findance
Studian tarjonta laajenee - uutena elinikäisen oppimisen ja työelämän aiheita

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia esittelee tulevaisuuden opiskelu- ja ammattivaihtoehtoja. Studia avautuu Messukeskuksessa Helsingissä 23.–24.11.2021.

Studia esittelee tänäkin vuonna monipuolisesti erilaisia jatkokoulutusmahdollisuuksia toisen asteen opiskelijoille. Tämän lisäksi Studia laajenee käsittelemään elinikäisen oppimisen ja kouluttautumisen aiheita. Studiassa on myös entistä enemmän ohjelmaa työelämän kysymyksistä.

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Messukeskus myöntävät 4000 euron arvosta stipendejä ansioituneille lukiolaisille tai lukiolaisryhmille. Stipendien saajat päättää hakemusten perusteella Messukeskuksen ja SLL:n edustajista koostuva raati. Lukiolaisstipendit jaetaan Studia-messujen Inspis-lavalla 23.11. klo 13.


Poimintoja Studian ohjelmatarjonnasta:

23.11. klo 11 ja 24.11. klo 13 Jatkuvan oppimisen lavalla:
”Päivitä osaamistasi työn ohessa”
Miten yhdistää työ ja opiskelut onnistuneesti. Haaga-Helia esittelee joustavia opiskelumahdollisuuksia amk- ja ylempää amk -tutkintoa tavoitteleville.

23.11. klo 10.30 ja 24.11. klo 10.30 Jatkuvan oppimisen lavalla:
”Modernin työnhaun vinkit”
Kuinka virität oman työnhaun valloittamaan nykyajan rekrytointitavat? Duunitori tarjoaa vinkkejä tämän päivän työnhakuun verkostoitumisesta ja ansioluettelon kirjoittamisesta aina työhaastatteluun.

24.11. klo 13 Inspis-lavalla:
”Vallankahva nuorille! Miten hyvinvointialueista saadaan nuorten näköisiä?”
Mitä ovat hyvinvointialueet? Miksi hyvinvointialueiden pitäisi kiinnostaa nuoria? Mihin asioihin voi vaikuttaa äänestämällä aluevaaleissa? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Lukiolaisten Liiton leikkimielisessä, eduskuntapuolueiden välisessä kisailussa! Tilaisuuden juontajina toimivat Lukiolaisten Liiton puheenjohtajat vuosilta 2021 ja 2022.

24.11. klo Inspis-lavalla:
”Tunnetko työelämän pelisäännöt?”
SAK:n kaikille avoin monikielinen verkkopalvelu työelämänpelisäännöt.fi on avattu. Verkkopalvelun lisäksi SAK:n edustajat kertovat puheenvuorossaan työelämän oikeuksista ja velvollisuuksista sekä SAK:n maksuttomasta työsuhdeneuvonnasta, joka auttaa työelämän ongelmissa.

Koko ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman nettisivuilla www.studiamessut.fi.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään 23.–24.11.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten liitto.