Niina Rautiainen
18:10 - 17.10.2021 / musiikki / Findance
Anne Mattila ja Riku Niemi Orchestra mittavalle joulukiertueelle ympäri Suomen

Anne Mattila ja Riku Niemi Orchestra lähtevät joulukuussa mittavalle kiertueelle ympäri Suomen. Oodi joululle -niminen kiertue käynnistyy 8. joulukuuta Porin Promenadisalista ja päättyy 18.12. Kuusankoskitaloon. Muut konserttipaikat ovat Orivesi, Ylihärmä, Laukaa, Hämeenlinna, Hyvinkää, Lahti, Mikkeli, Turku ja Järvenpää.

Kaikkiaan 25 muusikosta koostuva Riku Niemi Orchestra ja Anne Mattila konsertoivat ensi kertaa yhdessä vuonna 2019, mutta nyt on luvassa heidän ensimmäinen näin mittava kiertueensa.

– Ihana päästä laulamaan yleisön eteen ja kiertueelle pitkästä aikaa. Olemme valinneet perinteisiä mutta vähän perinteitä rikkovilla kaavoilla. Uskon, että kuulija saa konsertissa varmasti tunnelmallisen joulumielen, Anne Mattila toteaa.

– Orkesterini on tehnyt tätä ennen jo kahdeksan joulukiertuetta eri solistien kera. On todella hienoa, että saimme Annen nyt mukaan, sillä hänen tunnelmallinen äänensä sopii erittäin hyvin joululauluihin. Meillä on ollut perinteenä tuoda jouluun uusia perinteitä vanhoja kunnioittaen ja kannatellen. Konserttiemme joulu on harras ja hersyvä, eikä ketään jätetä lahjatta musiikillisen takkatulen loimutessa ja taidekahveja nautittaessa, runoilee kapellimestari Riku Niemi tuntojaan.


Riku Niemi Orchestra (RNO) pitää eri kokoonpanoillaan vuosittain noin sata konserttia eri puolilla Suomea. Orkesterin ohjelmistoon kuuluu viihde- ja rytmimusiikin kotimaisten ja kansainvälisten klassikoiden lisäksi musiikkia monista muistakin eri tyylisuunnista. RNO myös tilaa teoksia kotimaisilta rytmimusiikin säveltäjiltä ja sovittajilta ja työllistää vuosittain kymmenittäin muusikoita ja solisteja sekä muita kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattilaisia. Orkesteri on konsertoinut vuosien aikana yli 130 paikkakunnalla ympäri maan.


Oodi joululle -kiertue:

Ke 8.12. Promenadisali, Pori
To 9.12. Oriveden Kampus, Orivesi
Pe 10.12. Anssin Jussin Areena, Ylihärmä
La 11.12. Peurunka Areena, Laukaa
Su 12.12. Verkatehdas, Hämeenlinna

Ma 13.12. Hyvinkääsali. Hyvinkää
Ti 14.12. Sibeliustalo, Lahti
Ke 15.12. Mikaeli, Mikkeli
To 16.12. Konserttitalo, Turku
Pe 17.12. Järvenpää-talo, Järvenpää
La 18.12. Kuusankoskitalo, Kuusankoski