Tiitus Petäjäniemi / TACK Films
23:10 - 14.10.2021 / elokuvat / Findance
Kiljuset!-elokuvasta teaser-traileri - näin kirjailija Jalmari Finnen luoma äänekäs perhe tuodaan 2020-luvulle
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Kiljusten perhe tuli suomalaisille ensimmäisen kerran tutuksi jo vuonna 1914, kun kirjailija Jalmari Finne kirjoitti kirjasarjansa ensimmäisen kirjan. Yli sadan vuoden aikana Kiljuset ovat seikkailleet niin kirjojen sivuilla kuin elokuvateattereiden valkokankailla ja teatterinäyttämöillä. Kiljusten perhe astuu helmikuussa 2022 rohkeasti uuteen aikaan, kun Reetta Huhtasen ohjaama Kiljuset!-elokuva saa ensi-iltansa. Koko perheen elokuvasta on nyt julkaistu ensimmäinen maistiainen teaser-trailerin muodossa.

Kiljusten mekkaloiva perhe on tuttu monille, mutta nuorimmat sukupolvet eivät kenties ole vielä tutustuneet Mököön, Luruun, heidän vanhempiinsa - ja perheen Pulla-koiraan. Tähän tarjoutuu mahdollisuus helmikuussa, kun valkokankaille astelee täysin uusi Kiljuset!-perhe. Äidin roolissa nähdään Jussi-palkittu Mimosa Willamo, isänä Ylermi Rajamaa, Mököä näyttelee Hugo Koivulehto ja Lurua Nino Kröger.

Elokuvassa Kiljuset lähtevät juhlimaan perheen poikien Mökön ja Lurun syntymäpäivää Helsinkiin. Perheen Pulla-koira onnistuu sekoittumaan presidentin koiraan, ja soppa on valmis. Kaupunki saadaan taatusti sekaisin.

Kiljuset! -elokuva saa ensi-iltansa 18.2.2022. Elokuvan on ohjannut Reetta Huhtanen, ja sen ovat käsikirjoittaneet John Lundsten ja Jenny Dahlström. Kiljuset! tuottaa TACK Films Oy ja sen levittää Nordisk Film.


Elokuvasta on nyt julkaistu ensimmäinen teaser-traileri. Katso, miltä Kiljusten meno näyttää! Pääosanäyttelijöiden lisäksi Kiljuset! -elokuvassa nähdään iso joukko tunnettuja näyttelijänimiä erilaisissa rooleissa; teaser-trailerissa vilahtaa muun muassa Tommi Korpela presidentin adjutanttina.

Katso teaseri alla:

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!