Telia
07:10 - 17.10.2021 / viihde / Findance
Savonlinna saa kattavan 5G-verkon - DNA:n ja Telian Yhteisverkon rakennus alueella alkaa

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama yhtiö Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Kolmivuotinen rakennusprojekti käynnistyi jo maaliskuussa 2021 ja jatkuu nyt loka-marraskuussa Savonlinnassa. Verkon päivitystyön myötä myös alueen 4G-verkon kapasiteetti moninkertaistuu.

Uuden 5G-verkon myötä Itä- ja Pohjois-Suomen asukkaiden mobiililaajakaista- ja puhepalveluiden kuuluvuusalue kasvaa ja laajakaistan siirtonopeudet sekä palvelutaso paranevat.

Tukiasemia rakennetaan nyt seuraaville alueille Savonlinnassa: Esola, Haka-alue, Inkerinkylä, Jukolansalo, Järvenpää, Kellarpelto, keskusta, Kuussalmi, Kyrönniemi, Laitaatsilta, Lähteelä, Mertala, Miekkoniemi, Mirrilä, Naistenlahti, Nojanmaa, Nätki, Parkkolanmäki, Pihlajaniemi, Pitkäniemi, Pääskylahti, Pääskylä, Pääskyniemi, Ranta-Kaartila, Rinkilä, Ruunavuori, Savonniemi, Tolvannimi ja Viuhonmäki

Rakentaminen alueella aloitetaan 20. lokakuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua viimeistään 9. joulukuuta 2021.


Tukiasemien vaihtoon liittyvistä töistä saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi työn alla olevalla alueella saattaa esiintyä palvelunlaadun heikkenemistä muutaman päivän ajan, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

Uuden verkon 5G- ja 4G-kapasiteetti on moninkertainen vanhaan verkkoon nähden, ja palvelutaso paranee myös 4G-päätelaitteilla.


5G:n hyödyt pähkinänkuoressa:

Luotettavuus: Luotettavampi ja toimintavarmempi kuin olemassa olevat verkot.

Nopeus: Jopa yli gigan nopeudet.

Laatu: Suoratoistopalveluiden, videoiden ja TV-ohjelmien parempi laatu ja pätkimättömyys.

Miellyttävä käyttökokemus: Esimerkiksi etätyöt ja pelaaminen onnistuvat paremmin, kun viiveitä on vähemmän ja sovellukset reagoivat välittömästi.