HBO Max
07:10 - 07.10.2021 / tv-sarjat / Findance
HBO Max julkisti ensimmäisen suomalaissarjan - ID-rikossarjan takana Mia Ylönen ja Aleksi Bardy

HBO Max on julkistanut ensimmäisen suomalaisen sarjansa. Lokakuussa Suomeen saapuvan suoratoistopalvelun ensimmäinen suomalainen Max Original -alkuperäissarja on Mia Ylösen ja Aleksi Bardyn luoma. Työnimellä ID kulkevan, kuusiosaisen rikossarjan tuottaa Helsinki-filmi.

Tulevan uutuussarjan tarina keskittyy suomalaiseen Emmaan, taideväärennöksiä työkseen tutkivaan poliisietsivään, joka soluttautuu tukholmalaiseen huutokauppakamariin tutkiakseen yhtiön yhteyksiä pahamaineiseen rahanpesijään, Blankoon.

Emma omaksuu valehenkilöllisyyden, jotta häntä ei tunnistettaisi. Hänestä tulee Annika, äkkipikainen seurapiirikaunotar, joka rakastaa villejä, päihdehuuruisia juhlia ja on monin tavoin viileän rauhallisen, hillityn ja hallitun Emman vastakohta. Emman omaksuman uuden, kesyttömän persoonallisuuden kautta korkeatasoisten taideväärennösten salattu maailma alkaa avautua. Annikaksi muuttuminen pakottaa kuitenkin Emman kohtaamaan menneisyytensä haamut – muistot, jotka hän on koko elämänsä ajan yrittänyt unohtaa, alkavat pyrkiä pintaan.

Ainutlaatuinen yhdistelmä trilleriä ja taidetta

Työnimellä ID kulkeva, kuudesta 50 minuutin jaksosta koostuva draamasarja tulee olemaan HBO Maxin ensimmäinen suomalainen alkuperäissarja. Sarja jatkaa kesällä 2020 julkaistun, suomalaisista lyhytelokuvista koostuvan Eristyksissä-antologiasarjan jalanjäljissä.

“ID tarkastelee identiteetin, moraalin ja omien rajojen asettamisen kysymyksiä”, kuvailee toinen sarjan luojista, Mia Ylönen Helsinki-filmiltä.

“Me kaikki elämme monien identiteettien ristipaineessa. On työminä, yksityinen minä, unelmiemme sankari-minä, menneisyyden haavoittama uhri-minä ja onnellinen, täydellistä elämää sosiaalisessa mediassa elämä ihanne-minä. Kuka itse olisit, jos voisit olla kuka tahansa? Iloitsisitko mahdollisuudesta luoda nahkasi ja löytää itsesi uudelleen, vaikka se tarkoittaisikin vanhan minäsi hylkäämistä?”

Aleksi Bardy, toinen sarjan luojista Helsinki-filmiltä jatkaa:

“Haluamme tulevan sarjamme seisovan ylpeänä temaattisten ja tyylillisten HBO-edeltäjiensä rinnalla. Sarjassa tulevat yhdistymään korkeiden panosten trillerin syke ja taideväärennösten visuaalisesti lumoava maailma. Yhdistelmä on ennennäkemätön – toiminnan, tunteen ja taiteen räjähdys.”

“Olemme innoissamme voidessamme vahvistaa ensimmäisen suomalaissarjamme ja antaa suomalaiselle luovalle yhteisölle mahdollisuuden esitellä osaamistaan HBO Maxilla”, sanoo vastaava tuottaja Christian Wikander HBO Maxilta.

“ID avaa näkökulman taiteen mustaan pörssiin, jossa liikkuvat miljardiluokan rahasummat. Pohjolan kesäkuukausina kuvattavassa sarjassa tulee olemaan ainutlaatuinen visuaalinen maailma: kutsumme sitä värikkääksi Nordic noiriksi.”

Sarjan tuotannon on tarkoitus alkaa vuonna 2022, ja se saa ensi-iltansa yksinoikeudella HBO Maxilla. Sarjan ovat luoneet Mia Ylönen ja Aleksi Bardy Helsinki-filmiltä, ja vastaavina tuottajina HBO Maxilta toimivat Christian Wikander ja Steve Matthews.