Laura Vanzo / Visit Tampere
07:10 - 04.10.2021 / viihde / Findance
Tampereen majoitusluvuissa päästiin kesä-elokuussa pandemiaa edeltäviin lukuihin

Tämän vuoden kesä-, heinä- ja elokuussa Tampereella yöpyi 41,4 prosenttia enemmän matkailijoita kuin viime vuonna. Pandemiaa edeltävään kesään 2019 verrattuna kasvua oli 1,5 prosenttia. Tampereella yöpyneet olivat pääsääntöisesti kotimaisia matkailijoita.

- Kotimaiset matkailijat ovat korvanneet kesällä kansainvälisten kongressien ja tapahtumien kävijöitä. Tampere on näyttänyt kyntensä kilpailussa kotimaisista matkailijoista. Tampereelle saapuu jatkossa kansainvälisiä matkailijoita etenkin pian avautuvan UROS LIVE -areenan myötä. Odotamme innolla areenan julkistuksia ja sitä, millaisia maailmantähtiä saamme Tampereelle, kertoo kumppanuus- ja markkinointijohtaja Noora Heino Visit Tampereesta.

Majoitusmyynti euroissa oli tänä kesänä 20,9 miljoonaa. Kasvua viime vuodesta oli 32 prosenttia. Kesään 2019 verrattuna mennyt kesä oli euromääräisesti lähes yhtä hyvä, eroa oli vain viisi prosenttia.

Tampereen markkinaosuus kaikista Suomessa rekisteröidyistä yöpymisistä oli 5,3 prosenttia ja se säilyi lähes muuttumattomana viime vuodesta.


Syyslomalaisille on tarjolla elämyksiä Tampereen tapaan

Tapahtumakaupunkina Tampereella on myös syyslomalla ja sen ympäristössä paljon ohjelmaa lomalaisille sekä pitkän viikonlopun viettäjille.

- Visittampere.fi-sivuston kävijämäärät ovat kasvaneet koulujen alkamisen jälkeen huimasti viime vuoteen verraten. Tämä ennakoi ennätysvilkasta syksyä Tampereen seudun kohteille. Tampereen tarjonta kiinnostaa ja toivottavasti se konkretisoituu kaupaksi yrityksille, Noora Heino toteaa.

Tampere-talossa sukelletaan taikojen ja illuusioiden maailmaan Taikarumpu-esityksessä. Visuaalista ilottelua on luvassa myös Särkänniemen Karmivassa karnevaalissa. Lisäksi syyslomalaisille on luvassa kattokävelyitä, tunnelmointia Tallipihalla ja mysteereitä Särkänniemen Koiramäessä järjestettävässä Time Traveller -pakopelissä. Saunapääkaupungin löylyjäkin kannattaa testata.

artikkelin avainsanat:
matkailu Tampere Visit Tampere