Alko
10:10 - 15.09.2021 / viihde / Findance
Alko: litramyynti laski 6,1 prosenttia - kevyistä ja raikkaista valinnoista siirryttiin punaviineihin

Alkon elokuun litramyynti väheni edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna noin kuusi prosenttia. Elokuun vaihtelevat säät näkyivät kuluttajien ostoskorissa: kevyistä ja raikkaista valinnoista siirryttiin punaviineihin. Alkoholittomia juomia myytiin hieman viime elokuuta enemmän.

Punaviineissä myynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 3,0 prosenttia. Roseeviinejä myytiin 8,6 prosenttia, valkoviinejä 9,3 prosenttia ja kuohuviinejä 13,7 prosenttia vähemmän. Myös väkevien tuoteryhmässä kysyntä laski yleisesti, mutta myynti kasvoi tietyissä viskeissä sekä likööreissä.

”Kuluttajat siirtyivät säiden viilennyttyä syksyisempiin valintoihin, kuten punaviiniin, jonka myynnin lasku edellisvuoteen verrattuna oli varsin maltillista. Kuluttajat ostivat erityisesti makutyypiltään rotevia ja voimakkaita punaviinejä. Alkoholittomien trendi näkyi edelleen ostoskäyttäytymisessä”, kertoo liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.


Alkon verkkokaupan kasvu jatkui elokuussa

”Tilauksia oli 24 prosenttia enemmän verrattuna vuoteen 2020 ja verkkokaupan liikevaihto nousi 21 prosenttia. Kasvu on hieman tasaantunut vuoden alun tilanteesta. Tilaamisen joustavuus ja yli 11 000 tuotteen valikoima ovat verkossa asioinnin tärkeimmät kriteerit. Myös Alko-mobiilisovelluksen käyttö jatkaa kasvuaan ja elokuussa ylitettiin 150 000 latauksen rajapyykki”, Pennanen jatkaa.

Pitkään jatkunut poikkeustilanne on siirtänyt kuluttajien asiointia Alkoon, kun esimerkiksi ravintolat ovat olleet kiinni. Yhteiskunnan avautuminen pikkuhiljaa näkyy odotetunlaisesti Alkon myynnissä.


”Koronarajoituksien vaiheittainen purkaminen näkyy myynnin laskuna viime vuoden vastaavaan aikaan verrattaessa. Ravintoloiden avautuminen ja muiden poikkeustoimien purkaminen vaikuttavat luonnollisesti myyntiimme”, sanoo Kari Pennanen.

Tammi-elokuussa Alkon myynti oli 58,7 miljoonaa litraa, vajaat kaksi prosenttia vähemmän verrattuna viime vuoteen.

artikkelin avainsanat:
Alko alkoholi punaviini ruoka