Lidl
08:10 - 04.08.2021 / viihde / Findance
Lidl: tavoitteena Suomen vastuullisin ostoskassi

Lidlin vastuullisessa ostoskassissa tuotteiden raaka-aineet ovat sertifioituja ja pakkaukset fiksusti suunniteltu. Ostoskassi sisältää laajan kattauksen terveellisiä tuotteita ja aktiivisia tekoja ilmaston eteen.

Valikoiman vastuullisuus on avainasemassa ruokakaupassa, sillä tuotteista ja niiden tuotantoketjuista syntyvät suurimmat vaikutukset niin ympäristöön kuin ihmisiinkin.

– Vastuullisten ostosten tekemisen pitää olla arkipäiväisen helppo asia, johon jokaisella on varaa. Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla se kauppa, jossa asiakas voi koostaa Suomen vastuullisimman ostoskassin, Lidl Suomen toimitusjohtaja Nicholas Pennanen kertoo.

Vastuullisin ostoskassi koostuu sertifioiduista raaka-aineista, fiksuista pakkauksista, aktiivisesta ilmastotyöstä sekä terveellisemmistä tuotteista. Kaikki Lidlin valikoiman vastuullisuuteen liittyvät tavoitteet ja teot koskevat ketjun omia tuotemerkkejä, jotka kattavat noin 75 prosenttia ketjun valikoimasta.

Erityistä huomiota Lidlissä kiinnitetään tuotteiden tuotantoketjuissa syntyviin päästöihin, minkä lisäksi pyritään käyttämään energiaa säästeliäästi ja minimoimaan hävikkiä. Pakkauksista vähennetään muovia, tuotteista suolaa ja sokeria ja raaka-aineet ovat sertifioituja.


Lidlissä vastuullisuus ei maksa ekstraa

Vastuullisuus nähdään yleisesti tuotteissa lisäarvona, josta on maksettava ekstraa. Monen kaupassa kävijän mielessä sertifioitu tuote on kallis. Lidlissä halpaa hintaa ja vastuullisuutta ei kuitenkaan nähdä toistensa vastakohtina.


- Vastuullisin voi olla myös halvin. Olemme ottaneet tavoitteeksemme tarjota Suomen vastuullisimman ostokassin, mutta halvat hinnat pysyvät. Meillä vastuullisuus sisältyy hintaan jo nyt, Pennanen sanoo.

Jatkossa Lidl esittelee vastuullisen ostoskassin rakennuspalikoita säännöllisesti eri kanavissa.

artikkelin avainsanat:
Lidl ruoka vastuullisuus