Alko
14:10 - 26.07.2021 / viihde / Findance
Helsinki: Pitäjänmäen Alko uudistuu

Helsingin Pitäjänmäen Alko on kiinni 2.8.-15.9. remontin vuoksi. Uudistunut myymälä avautuu torstaina 16.9. klo 9.

Helsingin Pitäjänmäen Alko uudistuu, ja myymälä sulkeutuu remontin vuoksi lauantaina 31.7. klo 14 ja avautuu jälleen torstaina 16. syyskuuta klo 9. Lähimmät Alkot palvelevat Munkkivuoressa (Raumantie 1), Konalan Portissa (Hankasuontie 2) ja Espoon Leppävaaran Sellossa (Leppävaarankatu 3-9).

”Saamme toiminnallisesti mielekkäämmät tilat, mikä mahdollistaa aiempaa paremman asiakas- ja henkilöstökokemuksen. Selkeytämme myymälän ilmettä, jotta asiointi olisi vaivatonta ja esillepanot selkeitä,” kertoo palvelujohtaja Tatu Vanninen.


Uudistuneessa myymälässä lähes 900 tuotetta

Uudistuneen Pitäjänmäen myymälän valikoima koostuu lähes 900 tuotteesta: viinejä on 550, panimotuotteita 100, väkeviä 200 ja alkoholittomia 25.

”Kesäsesongin kausituotteiden suuria suosikkeja ovat roseeviinit. Kesän tuotteilta haetaan erityisesti raikkautta ja keveyttä,” palvelupäällikkö Aija Kirkinen kertoo.

”Autamme mielellämme löytämään toimivimmat makuparit, haettiinpa parasta kumppania uusille perunoille tai piknik-eväille. Kannattaa vaan rohkeasti vetäistä meitä hihasta.”


Juomapakkauksilla huomattavia ilmastovaikutuksia

Pakkauksella on iso vaikutus juoman hiilijalanjälkeen – mitä kevyempi, sen parempi ilmastolle. Ostopäätöksissä korostuu yhä enemmän myös pakkauksen erottuva ulkonäkö. Kartonki- ja alumiinitölkit sekä muovipullot ovat lasipulloa ekologisempia, mutta osa niistä tekee vielä tuloaan ja vaativat myös totuttelua.

Ilmastonäkökulmasta hyviä pakkauksia ovat esimerkiksi kartonkipakkaukset ja viinipussit, sillä ne ovat kevyitä ja niillä on pieni hiilijalanjälki.

”Hanapakkauspussit, eli hanapakkauksien sisäpussit ja viinipussit, eivät kuulu pantillisen juomapakkauskeräyksen piiriin. Hanapakkauspussit voi kuitenkin palauttaa keräyspisteeseen, joka löytyy lähes kaikista meidän myymälöistämme ympäri Suomen, myös Pitäjänmäestä,” sanoo Kirkinen.

artikkelin avainsanat:
Alko alkoholi Helsinki Pitäjänmäki