Kesko
07:10 - 22.07.2021 / viihde / Findance
Koillis-Helsinkiin avattu 2 uutta K-Lataus-asemaa - Viikin asemalla suurteholatauslaite

K-ryhmä on avannut K-Supermarket Viikin yhteyteen uuden sähköautojen latausaseman. Asemalla on kaksi latauslaitetta, joista toinen on 150 kW:n tehoinen suurteholatauslaite. Aikaisemmin heinäkuussa K-ryhmä avasi uuden latausaseman myös K-Market Jakomäen yhteyteen.

Viikin latausasema on K-Latauksen 17. latausasema Helsingin alueella. Se tarjoaa autoilijoille hyvät mahdollisuudet erityyppisten sähköautojen lataamiseen, sillä suurteholatauslaitteen lisäksi asemalta löytyy 11 kW:n tehoinen peruslatauslaite. Käytännössä ladattavana voi samanaikaisesti olla kolme autoa, sillä yhdellä suurteholatauslaitteella voi ladata kahta autoa yhtä aikaa. Asema on auki 24/7.

”Alueellamme on latausasemalle kasvava kysyntä, ja palvelua on viimeisen kahden vuoden aikana pyydetty meiltä useasti. Olemme siis erittäin iloisia siitä, että jatkossa myös meidän kauppamme yhteydessä on mahdollisuus ladata sähköautoa. Lisäksi asema tukee kauppamme ympäristöystävällistä ajattelua ja strategiaa”, kertoo K-Supermarket Viikin kauppias Niklas Carlstedt.


K-ryhmä avasi aikaisemmin heinäkuussa myös K-Market Jakomäen yhteyteen sähköautoilijoita monipuolisesti palvelevan latausaseman. Asemalta löytyy 50 kW:n tehoinen pikalatauslaite ja kaksi 11 kW:n tehoista peruslatauslaitetta, mitkä ovat kaikki autoilijoiden käytössä 24/7.

Lataaminen asemilla onnistuu K-Lataus-mobiilisovelluksen tai erikseen tilattavan, käyttäjätiliin liitettävän K-Lataus-tunnisteen avulla. Rekisteröityneille asiakkaille lataaminen peruslatauspisteillä maksaa 0,20 €/kWh ja kahden tunnin latauksen jälkeen lisäksi 0,02 €/minuutti. Pikalatauspisteillä lataaminen maksaa 0,20 €/minuutti ja suurteholatauspisteillä 0,30 €/kWh sekä 45 minuutin latauksen jälkeen lisäksi 0,20 €/minuutti. Rekisteröitymättömät asiakkaat maksavat jokaisesta latauksesta lisäksi 1 € suuruisen aloitusmaksun.


K-Lataus-verkosto palvelee valtakunnallisesti

K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 82 kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Yhteensä asemilla on peruslatauspisteitä 285 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 118. Vuoden 2021 aikana K-Lataus jatkaa kasvuaan, ja uusia asemia aukeaa yhteensä 20. Uusille asemille rakennetaan niin perus-, pika- kuin suurteholatauspisteitä. Investoinnit painottuvat pika- ja suurteholatauspisteisiin ja kasvattavat samalla merkittävästi Suomen suurteholatausasemien verkoston kokoa.

”Sähköautoilu kiinnostaa koko ajan enemmän, ja autot kehittyvät jatkuvasti niin akkujen kuin latausnopeuksienkin osalta. Siksi on keskeistä, että latausverkosto on kattava ja tarjoaa tarpeeksi nopeaa latausta. Siinä K-Lataus on merkittävässä roolissa sähköistämässä Suomen autoilua”, sanoo Keskon autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.