Volvo Cars
06:10 - 19.07.2021 / viihde / Findance
Volvo Cars keskittyy uuden sukupolven täyssähköautoissa toimintamatkaan ja pikalataukseen

Volvo Carsin muutos pelkkien täyssähköautojen valmistajaksi etenee hyvää vauhtia. Autonvalmistaja tuo akkukennoteknologian kehitystyön ja tuotannon lähemmäksi päämajaa ja aikoo räätälöidä tulevat akut asiakkaiden tarpeiden mukaan tarjoten pidempiä toimintamatkoja ja nopeampia latausaikoja.

Tämä saavutetaan parantamalla litiumioniakkuteknologiaa tulevissa toisen sukupolven sähköautoissa alkaen yhtiön ensimmäisestä uudelle sähköiselle teknologia-alustalle rakennetusta SUV-mallista.

Volvo suunnittelee parantavansa toimintamatkaa entisestään ja integroivansa akuston auton alustaan käyttämällä kennorakennetta auton jäykkyyden lisäämiseen ja tehokkuuden parantamiseen.

Lähitulevaisuudessa Volvo aikoo työskennellä yhdessä johtavan ruotsalaisen akkuyhtiön Northvoltin kanssa lisätäkseen akkukennojen energiatiheyttä jopa 50 prosentilla markkinoiden nykyisiin ratkaisuihin verrattuna. Myöhemmin tällä vuosikymmenellä Volvo haluaa rikkoa 1 000 Wh/l:n energiatiheyden raja-arvon ja saavuttaa autojen todelliseksi toimintamatkaksi 1 000 kilometriä.

Nykyisten latausaikojen odotetaan lähes puolittuvan vuosikymmenen puoliväliin mennessä paremman akkuteknologian sekä ohjelmistojen ja pikalatausteknologian kehittymisen myötä.

“Haluamme koko ajan tarjota Volvon sähköautojen kuljettajille lisää etuja. Yksinkertaistamalla akkukennojen rakennetta ja integrointia voimme vähentää painoa ja maksimoida tilan, mikä tuo huomattavia parannuksia akkukapasiteettiin, toimintamatkaan ja latausaikoihin”, kertoo Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green.

Volvon muuttuessa täyssähköautonvalmistajaksi kestävän kehityksen merkitys kasvaa samassa suhteessa. Vaikka yhtiö lisää autojen akkuenergiaa tulevina vuosina, se tekee jatkuvasti työtä myös niiden hiilivaikutusten vähentämiseksi.


Akkukennot Volvon suunnitellusta yhteistyöstä Northvoltin kanssa on tarkoitus tuottaa 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla. Muiden akkutoimittajien odotetaan ottavan tästä mallia vuoteen 2025 mennessä.

Volvolla on selkeä strategia vähentää akkujen hiilivaikutusta hyödyntämällä paremmin niissä olevia arvomateriaaleja. Volvo aikoo, aina kun mahdollista, valmistaa tai käyttää akkuja uudelleen, ja se tutkii myös potentiaalisia uusiokäyttöratkaisuja, kuten energian varastointia.

Käyttöikänsä loppuun tulleet akut kierrätetään mahdollisuuksien mukaan valtuutetuissa kierrätyspisteissä, jotka voivat tarjota kriittisten materiaalien suljetussa kierrossa tapahtuvaa kierrätystä. Volvo Car Groupin suunniteltu yhteistyö Northvoltin kanssa antaa myös mahdollisuuden hyödyntää akkuyhtiön edistyneitä kierrätystoimintoja.

Volvo keskittyy akkujen vastuulliseen hankintaan lohkoketjuteknologian laaja-alaisemman käytön kautta. Työskentelemällä läheisesti yhteistyökumppanien ja toimittajien kanssa Volvo tukee vastuullista louhintaa.

Volvo tarjoaa tulevassa uudessa SUV-mallissaan kaksisuuntaista latausta, minkä ansiosta asiakkaat voivat siirtää auton akun liikasähkön sähköverkkoon. Tämä tarkoittaa, että Volvo -kuljettajat voivat siirtää energiaa sähköverkkoon, kun sähköntuotantoon liittyvät hinnat ja CO2-päästöt ovat päivän huipputasolla, ja ladata autoa, kun päästöt ovat pienemmät.


“Haluamme tarjota asiakkaillemme ympäristöystävällisiä täyssähköautoja, jotka tekevät elämästä helpompaa ja nautinnollisempaa. Älykkään innovoinnin ja yhteistyön ansiosta voimme antaa asiakkaille juuri sitä mitä he haluavat – pidempiä toimintamatkoja, nopeampaa latausta ja alhaisempia hintoja – ja edesauttaa sähköisen liikkumisen leviämistä”, Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green kertoo.

Volvon sähköistämissuunnitelma keskittyy integrointiin, joka käsittää akkujen, sähkömoottorien ja ohjelmistojen suunnittelun, kehityksen ja tuotannon yrityksen sisällä yhteistyössä strategisten kumppanien kanssa. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman paljon synergioita akkujen koko toimitusketjussa.

Volvo Car Group ilmoitti aikaisemmin tässä kuussa suunnitellusta yhteistyöstä Northvoltin kanssa kestävän kehityksen mukaisten akkujen kehittämiseksi ja valmistamiseksi. Kestävät akut räätälöidään uuden sukupolven sähköisiä Volvon ja Polestarin autoja varten, ja ne varmistavat tarvittavan volyymin kasvun takaamiseksi.

Yhteistyö Northvoltin kanssa on keskeisessä roolissa Volvon tavoitteessa tulla premium-sähköautojen segmentin johtajaksi ja myydä pelkkiä täyssähköautoja vuoteen 2030 mennessä. Se on myös tärkeä askel yhtiön sisäisten tuotanto- ja kehitystoimien laajentamisessa teknologiajohtajien kanssa.

artikkelin avainsanat:
autot sähköauto Volvo Volvo Cars