Volvo Cars
18:10 - 17.07.2021 / viihde / Findance
EasyPark ja Volvo aloittavat yhteistyön pysäköintiteknologiassa

Pysäköintiteknologiayritys EasyPark ja Volvo Cars ovat aloittaneet yhteistyön kehittämällä uuden palvelun, jolla voi automatisoida pysäköintimaksamisen.

Uuden ominaisuuden ansiosta EasyParkin sovellus integroituu saumattomasti Volvon Android Automotive -järjestelmään. Uusi palvelu toimii aluksi automalleissa XC40 recharge, C40 ja vuoden 2022 malleihin XC60, S90, V90 sekä 90 Cross Country. Innovaatio antaa kuljettajan käyttöön uusia mahdollisuuksia ja toimintoja. Siten se parantaa entisestään käyttömukavuutta.

– EasyParkin ja Volvon yhdessä rakentamat innovaatiot ovat osa digitaalisen pysäköinnin tulevaisuutta. Integroimalla EasyPark-sovelluksen autojen sisäisiin järjestelmiin saamme uusia mahdollisuuksia, jotka helpottavat pysäköimiskokemusta, EasyPark-konsernin toimitusjohtaja Johan Birgersson kertoo.

EasyParkin ja Volvon yhteistyön ansiosta on nyt mahdollista maksaa pysäköinnistä ilman pysäköintimittaria tai älypuhelinta. Ainoa asia, joka tarvitaan, on Volvo, jossa on uusi Android Automotive -järjestelmä. Yksi uusista ominaisuuksista on ”autostop”, joka lopettaa pysäköinnin automaattisesti, kun auto lähtee liikkeelle. Ominaisuus varmistaa, ettei käyttäjä ikinä maksa liikaa.


– Monet meistä ovat joskus kokeneet saman: on kiireinen päivä, istut autoon, lähdet ja muutaman tunnin kuluttua huomaat unohtaneesi lopettaa pysäköintiaikasi, Volvon strategia- ja liiketoimintajohtaja Jonas Engström sanoo.

– EasyParkin avulla poistamme riskin pysäköintimaksun liiallisesta maksamisesta ja varmistamme, että kuljettajat voivat pysäköidä autonsa kätevästi ilman pysäköintimittaria tai älypuhelinta, Engström lisää.

Lisäksi sisäänrakennettu sovellus avaa taas uusia edellytyksiä uusille innovaatioille. Autostop-ominaisuuden voi nähdä olevan ensimmäinen askel kohti täysin automaattista pysäköintikokemusta.


– EasyPark tarjoaa useita digitaalisia työkaluja, joiden tarkoituksena on auttaa kuljettajaa. Sovellus muun muassa löytää kadut, joilla on korkea todennäköisyys vapaalle pysäköintitilalle. Sovellus myös toimii automaattisesti kamerateknologian avulla pysäköintihalleissa. Kun sovellus on integroitu autoon, visio autosta, joka voi aloittaa ja lopettaa pysäköintihetken itsestään, näyttää olevan lähempänä kuin koskaan, toimitusjohtaja Birgersson sanoo.

EasyPark sovellus on nyt ladattavissa maksutta Google Play -sovelluskaupasta kaikkiin Volvon malleihin, joissa on Android Automotive.

artikkelin avainsanat:
autot EasyPark liikenne Volvo Volvo Cars