Tulli
16:10 - 29.06.2021 / viihde / Findance
Tulli paljasti ammattimaisen nuuskan salakuljetusringin

Tulli on tutkinut juttua, jossa kahden eteläsuomalaisen ja yhden pohjoissuomalaisen henkilön epäillään syyllistyneen törkeään veropetokseen ja salakuljetukseen tuomalla yli 2000 kiloa nuuskaa laittomasti Ruotsista Suomeen ja välittäneen sitä edelleen vuosien 2019-2020 aikana.

Pääepäiltyinä on kaksi henkilöä, joista toinen on myynyt ja välittänyt nuuskaa myytäväksi Etelä-Suomeen. Rikoskumppanina hänellä on ollut pohjoissuomalainen hyvän paikallistuntemuksen omaava henkilö, jonka vastuulla on ollut pääasiassa nuuskan tuonti rajan yli. Onnistuneista salakuljetuskerroista hän on saanut tuntuvan palkkion.

Korona-ajan rajanylitysrajoitusten aikana henkilöt ovat salakuljettaneet nuuskaa Tornionjoen ja Muonionjoen yli myös muualta kuin virallisten rajanylityspaikkojen kautta. Talvella nuuskaa on rahdattu muun muassa useita kertoja moottorikelkalla ja reellä sekä kesällä moottoriveneellä.

Tulli onnistui takavarikoimaan 265 kilon nuuskalastin, joka oli vähän aikaisemmin tuotu Pellossa moottoriveneellä maihin ja jota oltiin siirtämässä pakettiautolla Etelä-Suomeen edelleen myyntiä varten.


Kaikkiaan salakuljetetun nuuskan arvo on yli 200 000 euroa ja vältettyjen valmisteverojen määrä yli 800 000 euroa. Juttu on syyteharkinnassa.

artikkelin avainsanat:
nuuska tulli