Nordisk Film
10:10 - 17.06.2021 / elokuvat / Findance
Elisa Viihde Viaplay tänään: viime vuonna ilmestynyt suomalainen draamaelokuva Ensilumi

Elisa Viihde Viaplay tarjoaa nyt viime vuonna ensi-iltansa saaneen suomalaisen draamaelokuvan Ensilumi.

Ensilumi-elokuvassa seurataan Mehdipourin perhettä, joka asuu vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa.

Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty. He päättävät tehdä viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkaa elämäänsä normaalisti, epävarmasta tulevaisuudesta huolimatta.

Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi. Nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin opettelee löytämään oman äänensä ja paikkansa maailmassa.


Elokuvan yhdessä pääroolissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini. Muita pääosia esittävät Shabnam Ghorbani ja Aran-Sina Keshvari. Muissa rooleissa nähdään mm. Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi ja Muhammed Cangore.

Katso traileri alla: