Volvo Cars
14:10 - 13.06.2021 / viihde / Findance
75 prosenttia tänä vuonna rekisteröidyistä henkilöautoista kulkee ensisijaisesti sähköllä

Suomen henkilöautokanta on nyt vajaat 24 000 autoa suurempi kuin vuoden alussa.

Kasvusta vain noin 25 prosenttia kulkee pelkästään bensiinillä tai dieselillä. 75 prosenttia kulkee ensisijaisesti sähköllä. 60 prosenttia on ladattavia hybridejä, 15 prosenttia täyssähköjä. Käänne on historiallinen. Ladattavia hybridejä on jo rekisteröity ajoon tänä vuonna enemmän kuin koko viime vuonna. Täyssähköhenkilöautojen määrä Suomessa on kasvanut kuluvan vuoden aikana 32 prosenttia.

Muutoksen mukana on syntynyt täysin uutta kaupankäyntiä: käytettyjen sähköautojen markkina. Se poikkeaa voimakkaasti käytettyjen polttomoottoriautojen ostamisesta. Keskeisintä on akun kunto, joka on syytä erikseen tutkia. Lisäksi kannattaa perehtyä jälleenmyyntiarvoon sekä huomioida latausverkoston kätevyys.

– Käänne on historiallinen. Toki liki kaikki ladattavat hybridit kulkevat myös polttoaineella, mutta sähkö on kuitenkin niiden ensisijainen käyttövoima. On ennenkuulumatonta, että liki puolen vuoden otannalla rekisteröinneistä on polttomoottoreita vain noin 25 prosenttia. Muutoksen vauhti on nyt hurja, Tori.fi:n autojohtaja Jenni Tuomisto kertoo.

– Ladattavia hybridejä on jo rekisteröity ajoon tänä vuonna enemmän kuin koko viime vuonna. Täyssähköhenkilöautojen määrä Suomessa on kasvanut kuluvan vuoden aikana 32 prosenttia. Viime vuoden aikana määrä yli kaksinkertaistui, Tuomisto jatkaa.

Viime vuoden alusta alkaen, edellisten 17 kuukauden aikana, henkilöautojen liikenteeseen rekisteröinneistä joka neljäs on joko täyssähkö tai ladattava hybridi. Viime vuoden rekisteröinneistä täyssähköjä tai ladattavia hybridejä on miltei viidennes, 18 prosenttia. Niitä rekisteröitiin viime vuonna 122 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019. Vuonna 2019 lukumäärä oli 7863, vuonna 2020 17 475.

Suomessa on nyt ajossa 13 471 on täyssähköhenkilöautoa ja 59 978 ladattavaa hybridihenkilöautoa. Koko kanta on 2 772 101 henkilöautoa, joten osuus on yhä pieni, mutta suunta on selkeä.


Jälleenmyyntiarvoa vasta määritellään

Kun sähköautojen määrä kasvaa kaasu pohjassa, samalla syntyy kaupankäyntiä, jota ei vielä tovi sitten ollut: käytettyjen sähköautojen markkina.

Käytettyjen autojen kaupankäyntiä ohjaavat seikat, joilla määritellään käytetyn tuotteen kunto. Ensisijaisesti sähköllä kulkevissa autoissa nuo seikat ovat tyystin toiset kuin polttomoottoriautoissa.

– Osa seikoista, joilla sähköauton jälleenmyyntiarvo lopulta määrittyy, ovat vasta muodostumassa. Sellainen on esimerkiksi huollettavuus sekä varaosien että osaamisen osalta. Myös latauspaikkaverkoston teknologia ja kattavuus on jälleenmyyntiarvoon vaikuttava asia, koska se vaikuttaa sähköautoilun kätevyyteen. Käytettyjen sähköautojen markkina on vielä hieman villi. Ostajalle se on sekä mahdollisuus että uhka, Tuomisto sanoo.

Maan suurin käytettyjen sähköautojen kauppa

Suomen suurin käytettyjen sähköautojen kauppa on Tori Autot. Palvelussa on tällä hetkellä kaupan yhteensä noin 7 600 täyssähkö- tai hybridihenkilöautoa. Se on 13,5 prosenttia kaikista tarjolla olevista henkilöautoista, joita on noin 57 000. Määrä kasvaa tasaisesti.

– On harvinaista, että syntyy ihan uusi ja omaleimainen käytetyn tavaran markkina. Teknologisen kehityksen ansiosta niin ajoittain tapahtuu. Sähköllä kulkeva auto poikkeaa käytettävänä tuotteena polttomoottoriautosta niin paljon, että voi puhua erillisestä markkinasta. Toki tämä uusi markkina nyt valtaa alaa, Tuomisto toteaa.

Tori Autot on Tori.fi:n autokauppa. Palvelun käyttäjämäärä on kasvanut tänä vuonna 30 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Aktiivisin kuukausi oli maaliskuu, jolloin autokaupassa kävi kävijöitä 45 prosenttia enemmän kuin maaliskuussa 2020. Nyt toukokuussa Tori Autot -palvelua käytti lähes miljoona yksittäistä käyttäjää.


5 vinkkiä käytetyn sähköauton ostoon

1. Panosta koeajoon

Pyydä auto koeajoon akku täyteen ladattuna. Testaa akkua kuluttamalla latausta mahdollisimman paljon. Jos mahdollista, ajokantamatesti kannattaa tehdä muutaman kerran erilaisilla ympäristöillä ja ajotavoilla. Eli maantieajossa, taajama-ajossa ja vaikkapa täydessä lastissa. Näin saat realistisen käsityksen. Samalla saat hyvän tuntuman muista perusominaisuuksista, kuten ajettavuudesta ja käytettävyydestä ylipäätään. Testaa myös lataamista kotona ja julkisissa latauspisteissä.

2. Tutki akku

Akun kunto ja kestävyys ovat luonnollisesti kaikkein keskeisimmät seikat täyssähköautoissa ja hybrideissä. Panosta siis akun testaamiseen. Sähköauton akun tilan seuraamiseen on saatavilla mobiilisovelluksia, jotka toimivat yhteen lukulaitteen kanssa. Akun kunnosta puhuttaessa puhutaan niin sanotusta SOH-luvusta. Lyhenne tulee englannista, sanoista state of health. Ajetut kilometrit ja vuosimalli eivät määrittele akun kuntoa, vaan se, miten akkua on ladattu ja käytetty. Myös hybrideissä, sillä vaikka ne kulkevat polttoaineellakin, niiden polttoaineenkulutus voi olla suurempaa kuin pelkän polttomoottorin autoilla.

3. Määrittele jälleenmyyntiarvo

Koska käytettyjen sähköautojen markkina on vielä nuori, markkina ei määrittele hintoja yhtä luotettavasti kuin perinteisille polttomoottoriautoille. Siksi kannattaa tehdä oma kattava arvio jälleenmyyntiarvosta sekä nykyisen mahdollisen ostohinnan että tulevan mahdollisen myyntihinnan osalta. Jälleenmyyntiarvo on sähköautojen kohdalla monisyinen yhtälö. Huomioitavaa ovat ainakin akun ikä ja kunto, ajetut kilometrit, teknologian nykyaikaisuus sekä latautumisnopeus. Lisäksi kannattaa pyrkiä arvioimaan, kuinka latausverkosto kehittyy tulevina vuosina kattavuudeltaan ja lataamisnopeudeltaan.

4. Mieti käyttötarkoitustasi

Oli kyse sitten täyssähköstä tai ladattavasta hybridistä, sähköautot ovat yhä parhaimmillaan taajama-ajossa. Johtuen sekä kantamasta että latauspaikkaverkostosta. Käyttötarkoitus on erityisen keskeinen seikka, kun valitaan täyssähkön ja hybridin välillä. Hybridien akun kantama on yleensä edelleen selkeästi alle 100 kilometriä. Täyssähköissä taas on jo saatavilla todella pitkiäkin kantamia, mutta jos kuitenkin joutuu lataamaan kesken matkan, se vie aikaa. Jos auto on pitkiä aikoja ajamatta, se kannattaa säilyttää latauksessa, jotta akun kunto ei heikkene.

5. Selvitä latausmahdollisuudet

Johtuen kantamasta ja pitkästä latausajasta, kätevästi saatavilla olevat latausmahdollisuudet ovat iso osa sähköautojen käyttömukavuutta. Kannattaa selvittää, missä kotisi läheisyydessä on julkisia latauspaikkoja ja kuinka nopeasti lataaminen niissä onnistuu. Jos asut taloyhtiössä, jossa ei ole latauspistokkeita, kannattaa selvittää, onko niitä mahdollista hankkia. Jos asut omakotitalossa ja haluat ladata autoa tavallisesta pistokkeesta tai lämpötolpasta, selvitä aina ensin, kestääkö kiinteistön sähköjärjestelmä sen ja onko latausvirta rajoitettu riittävän alas, esimerkiksi 8 ampeeriin. Paras vaihtoehto on kotilatauslaite, joten tutki niiden hintoja. Latausmahdollisuudet vaikuttanevat siihenkin, millaisen sähköauton haluat ja paljonko olet siitä valmis maksamaan.