Volvo Cars
22:10 - 08.06.2021 / viihde / Findance
Volvo jatkaa ladattavien ja nelivetoisten ykkösenä Suomessa

Volvo saavutti toukokuussa 2021 selkeän ykkössijan ladattavien, nelivetoisten sekä yksityisleasing-henkilöautojen rekisteröinneissä Suomen automarkkinoilla. Toukokuun kokonaisrekisteröinneissä Volvo oli neljänneksi suurin automerkki 7,9 prosentin markkinaosuudella (784 autoa).

Vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana rekisteröitiin yhteensä 4 098 Volvoa. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 27,9 prosenttia (895 autoa). Rekisteröinneistä lähes puolet (48,0 %, 1 968 kappaletta) oli lataushybridejä; Volvo johtaakin ladattavien hybridien markkinaa 19,6 prosentin osuudella. Nelivetoisten henkilöautojen ykkössija saavutettiin 21,9 prosentin osuudella ja 2 591 auton rekisteröinnillä.

Volvo on suosituin yksityisleasing-henkilöauto

Yksityisleasingin suosio kasvatti Volvon yksityismyynnin rekisteröintimääriä voimakkaasti. Volvo on toukokuun jälkeen Suomen suosituin yksityisleasing-henkilöauto ja toiseksi suosituin yksityishenkilöiden hankkima auto. Alkuvuonna rekisteröitiin yhteensä 2 563 yksityishenkilölle myytyä Volvoa ja kasvua viime vuoden vastaavaan ajanksoon verrattuna oli 57,4 prosenttia.


Volvo XC60 suosituin

Alkuvuoden suosituin Volvo -malli on ollut XC60, joka kasvatti rekisteröintejään viime vuoteen verrattuna huikeat 65,9 prosenttia. Mallia rekisteröitiin viiden ensimmäisen kuukauden aikana 1 276 kappaletta. Toiseksi suosituimpana Volvona XC40-mallia rekisteröintiin lähes yhtä paljon, 1 210 kappaletta. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon on 86,4 prosenttia.

Volvo Car Finlandin operatiivinen johtaja Jouni Jokinen uskoo vahvan menestyksen jatkuvan myös uusien täyssähkömallien osalta.

”Otimme juuri seuraavan askeleen sähköistämistavoitteissamme ja aloitimme menestyksekkäästi uusimman täyssähkömallimme C40 Rechargen myynnin. Uusi malli kuvastaa tulevaisuuttamme käyttövoimaltaan, profiililtaan, ominaisuuksiltaan ja materiaaleiltaan.”


C40 Recharge sisältää kaikki SUV-mallin edut, mutta sen muotoilu on matalampi ja sulavampi. Auton etuosassa on nähtävissä sähköisten Volvojen uusi ilme, joka sisältää huippuluokan pikseliteknologiaa käyttävät ajovalot. C40 Recharge on ensimmäinen Volvo -malli, jossa ei ole käytetty lainkaan nahkaa.

Auton mukana tulee käytännöllinen huolenpitopaketti, joka sisältää huollot, takuun, tiepalvelun ja halutessa myös vakuutuksen ja kotilatauslaitteiston.

C40 Recharge on viimeisin osoitus Volvon sitoutumisesta nollapäästöihin. Autonvalmistaja tuo markkinoille tulevina vuosina useita sähköautoja, ja sen tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia kansainvälisestä myynnistä koostuu täyssähköautoista. Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on, että kaikki myytävät autot ovat täysin sähköisiä.