Pixabay
12:10 - 06.06.2021 / viihde / Findance
Helsinki Cup hätyyttelee kaikkien aikojen joukkuemääräänsä pandemiasta huolimatta

Tämän vuoden heinäkuussa (12.-17.7.2021) järjestettävään Helsinki Cup -juniorijalkapalloturnaukseen on ilmoittautunut 1376 joukkuetta. Määrä jää vain viiden joukkueen päähän turnauksen kaikkien aikojen ennätyksestä, joka tehtiin kesällä 2019. Tyttöjoukkueissa historiankirjat menevät kuitenkin uusiksi, sillä niitä nähdään tänä vuonna Helsinki Cup -nurmilla 251 kappaletta. Aiempi ennätys, tasan 200, on viime vuodelta.

Tänä vuonna 46. kertaa järjestettävään Helsinki Cupiin osallistuu noin 18 000 innokasta futaria, ja turnauksen suojelijana toimii edellisvuosien tapaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne pitää joukkue- ja pelaajamäärää upeana.

”Jos viime vuoden keväällä, jolloin pandemiatilanne oli nykyistä paljon huonompi, joku olisi sanonut minulle, että kesällä 2021 pääsemme hätyyttelemään kaikkien aikojen ennätystä joukkuemäärässä, en varmasti olisi uskonut. Mennyt vuosi on ollut meille kaikille täysin poikkeuksellinen, minkä takia tämän vuoden turnaukselle on varattu aivan erityinen paikka sydämestäni. Tuottaa valtavan suurta helpotusta ja iloa todeta, että Helsinki Cup pääsee tänäkin vuonna toimimaan kesän kohokohtana niin monelle jalkapalloilevalle lapselle ja nuorelle, Kavanne herkistyy.

Ulkomaisilta joukkueilta vaaditaan todistus negatiivisista koronatesteistä

Turvallisuus säilyy turnauksen läpiviennissä ehdottoman tärkeänä teemana, Kavanne painottaa. Avajaisten tai kisadiscon kaltaisia massatapahtumia ei järjestetä, kuten ei viime vuonnakaan. Hygieniasta pidetään yhä kenttäalueilla tarkasti huolta, yskimistä ja sylkemistä kehotetaan välttämään ja onnistumisia suositellaan juhlittavan halausten sijasta esimerkiksi nyrkki- tai kyynärpäätervehdyksin. Kipeänä ei missään nimessä saa osallistua turnaukseen.

”Saimme terveysturvallisuudesta äärettömän hyödyllistä oppia viime vuoden turnauksessa. Helsinki Cupiin osallistui viime kesänä 16 000 pelaajaa, mikä teki siitä vuoden suurimman jalkapalloturnauksen koko maailmassa ja vuoden suurimman tapahtuman Suomessa. Mikä tärkeämpää, koronatartuntojen ja -epäilyjen määrä pysyi nollassa kiitos tarkasti laaditun turvallisuusprotokollan ja kenttähenkilökunnan valppauden”, Kavanne kiittää.

Turnaukseen on tällä erää ilmoittautunut myös kuusi kansainvälistä joukkuetta: neljä Virosta sekä Ranskasta ja Sveitsistä yksi kustakin. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa, pääsevätkö ne heinäkuussa maahan.

”Jos ja toivottavasti kun pääsevät, jokaisen kansainvälisen joukkueen jäseneltä vaaditaan todistus negatiivisesta koronatestistä”, Kavanne kertoo.


Solidsport-yhteistyö tuo Helsinki Cupin katsojille

Koronaturvallisuutta parantava ja katsojia palveleva uudistus tämän vuoden turnaukseen on se, että valtaosa Helsinki Cupin peleistä striimataan ja ne ovat katsottavissa maksua vastaan Pohjoismaiden suurimmalla urheilustriimausalustalla Solidsportissa. Helsinki Cup palkkaa 70 henkilöä kuvaamaan pelejä turnausviikon ajaksi, joten striimaussisältöä saadaan lähes jokaiselta kentältä – näin kaikki sellaisetkin perheenjäsenet ja tuttavat, jotka eivät pääse kannustamaan paikan päälle, pääsevät osallisiksi kisahuumaan.

Solidsport on aiemmin toiminut striimauskumppanina muun muassa Gothia Cupille ja Stadi Cupille. Solidsportin 14,90 euron arvoisella All Access -paketilla pelit voi katsoa sekä suorana että jälkikäteen tallennettuina.


FAKTA: HELSINKI CUP

- Juniorijalkapalloilun suurturnaus Helsinki Cup järjestetään 12.–17.7.2021 jo 46:nnen kerran.

- Se on perinteisesti Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus, joskin viime vuoden poikkeuskesänä se oli noin 16 000 pelaajallaan maailman suurin jalkapalloturnaus.

- Turnausta pelataan 15 eri kenttäalueella. Tälle vuodelle uusia kenttäalueita ovat Oulunkylä ja Laajasalo; pois jäävät Siltamäki ja Kallio remonttien takia.

- Helsinki Cupin kisatoimisto sijaitsee Olympiastadionilla, jossa myös pelataan lauantaiset A-finaalit.

- Turnauksessa on noin 45 sarjaa ja turnauspelejä yhteensä yli 4000.

- Turnauksen otteluohjelma valmistuu arviolta 18.6.

artikkelin avainsanat:
Helsinki Cup jalkapallo liikunta urheilu