Paula Kesäläinen
20:10 - 07.05.2021 / musiikki / Findance
EasyPark: Ellinoora esiintyy drive-in-keikalla parkkihallissa

Suomalaisen popmusiikin supertähti Ellinoora esiintyy toukokuussa Suomessa ennennäkemättömässä parkkihallikonsertissa. Intiimille drive-in-keikalle pääsee tähän hetkeen poikkeuksellisesti rajattu määrä liveyleisöä. Yleisö seuraa keikan autoistaan käsin. Espoon Tapiolassa järjestettävä tapahtuma juhlistaa Espoon muuttumista ensimmäiseksi suomalaiseksi kaupungiksi, jossa parkkimaksaminen on kokonaan digitaalista. Tapahtuman järjestää EasyPark.

Livekeikalle pääsevät onnekkaat arvotaan somekilpailujen kautta. Kilpailut ovat käynnissä 6.–9.5. EasyParkin, Ellinooran ja Warner Music Liven somekanavilla. Kilpailuun voi osallistua EasyParkin Facebook-sivulla, Warner Music Liven Facebook-sivulla, Ellinooran Instagramissa sekä EasyParkin asiakasuutiskirjeen kautta.

– Nyt laitetaan korona-apatia tauolle! Piristykseksi olemme kutsuneet Ellinooran esiintymään korona-ajalle täysin poikkeukselliselle livekeikalle, johon pääsee myös rajattu määrä yleisöä paikalle. Parkkihallikeikka on Suomessa ennenkokematon. Yleisö seuraa keikkaa koronaturvallisesti autoistaan, EasyPark Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen kertoo.

Ellinooralle rakennetaan halliin lava ja hän esiintyy ainutlaatuisella keikallaan akustisesti kitaran säestyksellä. Keikalle on 13 autopaikkaa, joten jopa 65 katsojalle on mahdollista päästä mukaan. Kilpailuista arvotaan 13 voittajaa, jotka voivat kutsua henkilöautollisen kavereita kyytiinsä.

“Ihanaa päästä pitkästä aikaa laulamaan yleisölle”

Ellinoora on yksi tämän hetken suosituimmista suomalaisartisteista. Hänet tunnetaan persoonallisesta äänestään, koskettavista sanoituksistaan ja isoista popmelodioistaan. Vuoden Naissolistiksi Emma Gaalassa 2020 valittu Ellinoora on valovoimainen live-esiintyjä, jonka konsertit saavat ihon kananlihalle ja suupielet hymyyn.

– Ihanaa päästä pitkästä aikaa laulamaan yleisölle! Keikka tulee olemaan monella tapaa erityinen: me tullaan soittamaan riisuttu akustinen setti, jossa biisit ovat pääosassa ja musiikki lähellä kuulijaa. Parkkihallin akustiikka jännittää ja kiehtoo, uskon että tulemme jakamaan hienon hetken yhdessä. Näinä aikoina tarvitaan innovatiivisuutta ja hulluna ideoita: tää tulee varmasti olemaan niin yleisölle kuin mulle täysin uusi ja spesiaali keikkakokemus, Ellinoora sanoo.

Ellinooran elokuussa 2019 julkaistu toinen albumi Vaaleanpunainen vallankumous nousi ilmestymisensä jälkeen suoraan virallisen albumilistan ykköseksi ja tuorein hitti Dinosauruksii lukeutuu tämän hetken kuunnelluimpiin kappaleisiin.


Espoo ottaa digiloikan

Ellinooran parkkihallikeikalla juhlistetaan sitä, että Espoosta tulee ensimmäinen suomalainen kaupunki, jossa pysäköinnin maksaminen on kokonaan digitaalista. Pysäköinnin voi maksaa mobiilisovelluksella, tekstiviestillä ja soittamalla. Espoon pääkumppani digiloikassa on EasyPark. Muutos tapahtuu 10.5.

Vain digitaaliseen maksamiseen siirtyminen helpottaa maksullisen pysäköinnin järjestämistä. Espoossa ei nyt tarvita kunnallisessa pysäköinnissä maksuautomaatteja, jotka vaativat aina tyhjentämistä ja huoltoa. Lisäksi pysäköinninvalvonta kevenee, kun se tapahtuu rekisterikilven perusteella paperilappujen etsiskelyn sijaan.

– Espoo on nyt ensimmäinen suomalaiskaupunki, jossa pysäköinnin maksamisen organisointi lähtee mahdollisimman käyttäjäystävällisestä palvelusta. Mobiilimaksamisessa pysäköintiaikaa saa säädettyä oman tarpeensa mukaan eikä tarvitse etsiä automaattia. Ja pärjää ilman paperilappusia ja käteismaksua, Kolehmainen toteaa.

EasyPark on muutoksessa mukana sekä autoilijoiden palvelijana että järjestelmäkumppanina. Kunnallinen toimija ei siis tarvitse omaa pysäköinninhallintajärjestelmää.

artikkelin avainsanat:
EasyPark Ellinoora