Tiitus Petäjäniemi / TACK Films
20:10 - 08.05.2021 / elokuvat / Findance
Kiljuset!-elokuvaa tähdittävät Mimosa Willamo, Ylermi Rajamaa, Hugo Koivulehto ja Nino Kröger
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Rakastetusta Kiljusten perheestä kertovan elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Perheen äitiä näyttelee Mimosa Willamo, isää Ylermi Rajamaa, Mököä Hugo Koivulehto ja Lurua Nino Kröger. Reetta Huhtasen ohjaaman elokuvan ovat käsikirjoittaneet John Lundsten ja Jenny Dahlström. Kiljuset! saa ensi-iltansa talvella 2022.

Kiljuset! kertoo mekkaloivasta, mutta hyväsydämisestä perheestä, joka pitää yhtä. Parhaillaan kuvattava koko perheen elokuva kertoo Kiljusten tapahtumarikkaasta reissusta Helsinkiin.

Elokuvassa Kiljusten perhe lähtee juhlimaan Mökön ja Lurun syntymäpäivää Helsinkiin. Koska kyseessä ovat Kiljuset, perheen Pulla-koira onnistuu sekoittumaan presidentin koiraan - näin soppa on valmis ja Kiljuset onnistuvat sekoittamaan koko Helsingin.

Värikkään ja kovaäänisen perheen äitinä nähdään Jussi-palkittu Mimosa Willamo (Aurora, Elvis ja Onerva, Peruna, Veden vartija) ja isän roolissa Ylermi Rajamaa (Risto Räppääjä ja väärä Vincent, Risto Räppääjä ja pullistelija, Kaikki oikein, Pussikaljaelokuva, Love Records). Perheen poikia Mököä ja Lurua näyttelevät Hugo Koivulehto ja Nino Kröger.

Elokuvan ohjaaja Reetta Huhtanen palkittiin edellisestä elokuvastaan Aatos ja Amine usealla elokuva- ja taidepalkinnolla. Kiljuset! tuodaan Huhtasen ohjauksessa elokuvallisesti tähän päivään, valloittavan perheen juuria unohtamatta.


”Kiljuset! -elokuvan maailmassa arkinen ja tavanomainen nyrjähtää absurdiksi – mikään ei ikinä mene niin kuin voisi olettaa. Nino Kröger ja Hugo Koivulehto ovat valloittavasti omaksuneet Mökön ja Lurun roolit ja elokuvan maailma rakentuu vahvasti heidän näkökulmansa kautta. Mimosa Willamo energisenä Kiljusten äitinä ja Ylermi Rajamaa hajamielisenä isänä heittäytyvät täysillä mukaan lastensa päähänpistoihin saaden lopulta koko Helsingin kaaokseen”, kertoo ohjaaja Reetta Huhtanen.

Elokuva perustuu lastenkirjailija Jalmari Finnen kirjoihin, ja sen ovat käsikirjoittaneet John Lundsten ja Jenny Dahlström.

Kiljuset! tuottaa TACK Films Oy ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva saa ensi-iltansa talvella 2022.