Sara Forsius
05:10 - 05.05.2021 / tv-sarjat / Findance
Minna Kuukka voitti MasterChef VIP -ohjelman - "Sain lisää rohkeutta kokkailuun ja uskoa siihen, että pärjään paineisessakin tilanteessa"
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

MasterChef VIP -ohjelman voittajaksi itsensä kokkasi radiotoimittaja Minna Kuukka. Voittajan valinnan tekivät katsojille tutut tuomarit Sikke Sumari, Tomi Björck ja Kape Aihinen.

MasterChef-tittelin lisäksi Minna pääsi lahjoittamaan 10 000 euroa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle. Hän valitsi lahjoituskohteekseen Helsingin yliopiston syöpätutkimusrahaston.

”Tutkimusryhmät tekevät tärkeää työtä, jotta hoito ja tutkimus kehittyvät ja on hienoa, että näin välillisesti kokkailuni voi tukea heidän työtään”, Minna perustelee valintaansa.

Finaalitehtävänä oli valmistaa puolentoista tunnin aikana vapaavalintaiset alku- ja pääruoka. Ruokien tuli kuvastaa finalistien persoonallisuutta sekä heitä itseään MasterChef-kokkeina. Minna valmisti alkuruoaksi lohicarpaccion ja pääruoaksi sous vide -kypsennettyjä täytettyjä broilerin rintafileitä itse tehdyn yrttisen fetapastan kera. Toisena finalistina ja Minnan kilpakumppanina kisaamassa nähtiin tubettaja ja viihde-esiintyjä Miska Haakana.

Minna muistelee MasterChef VIP -kokemusta yhä hieman epäuskoisena voitostaan:

”Ohjelman kuvauksista on jo useampi kuukausi, joten nyt kun olen sitä seurannut, olen itsekin välillä alkanut epäillä, voitinko oikeasti. Vähitellen alan ymmärtää, että niinhän taisi käydä”, hän ihmettelee.


Kokonaisuudessaan kilpailu oli Minnan mielestä hyvä ja opettavainen kokemus.

”Sain lisää rohkeutta kokkailuun ja uskoa siihen, että pärjään paineisessakin tilanteessa. Ehdoton bonus oli tutustuminen kanssakilpailijoihin, ihan supermukava porukka. Erityismaininta finaaliparilleni Miskalle, aivan jäätävän taitava ja hermonsa hallitseva nuori mies!”

”Kiitos kovasti myös kannustuksesta, olen saanut matkan varrella paljon tsemppejä ja viestejä ja se on ollut nastaa. Kirsikka kakun päällä on se, että pääsen luovuttamaan 10 000 euroa Helsingin yliopiston syöpätutkimusrahastoon”, hän jatkaa.


Tuomariston perustelut: hyvä meininki, uskallus ottaa riskejä, kylmät hermot...

”Minna oli tasaisen varma läpi koko kisan ja tehtävien aikana hänellä oli aina hyvä meininki työssään. Minna teki paljon asioita, esimerkiksi omaa leipää, ja ruoka oli aina hyvänmakuista”, Kape Aihinen muistelee.

”Minnan vahvuus oli omien taitojen taitava ja monipuolinen käyttö. Hän uskalsi myös ottaa riskejä silloin, kun se oli tarpeen saadakseen etumatkaa muihin. Minnalla oli myös hyvä asenne koko kisan ajan, rautaiset hermot ja itsehillintää tiukoissa paikoissa”, Sikke Sumari perustelee.

”Suurin syy Minnan menestykseen oli varmasti kokonaisvaltainen taito ja tietämys. Ei ollut tilannetta, jossa ei olisi löytynyt ratkaisua. Ja loppupelissä pitää muistaa, että vaikka MasterChef on tv-ohjelma, on se myös kilpailu, joten kylmät hermot ja rauhallisuus auttavat kokkaustaitojen lisäksi”, Tomi Björck kertaa.

MasterChef VIP -kautta on seurannut finaalijaksoon mennessä 2,4 miljoonaa suomalaista. Ohjelman keskikatsojamäärä on ollut yli 770 000 per jakso ja kukin jakso on tavoittanut noin miljoona katsojaa. Ohjelma on ollut MTV3-kanavalla yksi kevään katsotuimmista naiskohderyhmissä.