Alamy / AOP
08:10 - 04.05.2021 / viihde / Findance
Elisa: myydyimmät puhelimet ja älykellot huhtikuussa 2021: kärjessä OnePlus Nord N10 5G ja Polar Vantage M2

Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Huhtikuussa 5G-puhelinten suosio myydyimpien listalla jatkoi edelleen kasvuaan. Kuluttaja-asiakkaiden ykkösvalinta oli jo kolmatta kuukautta peräkkäin OnePlus Nord N10 5G. Apple nousi 5G-puhelimillaan vahvasti kärkikolmikkoon sekä yritysasiakkaiden että kuluttajien listalla.

– Huhtikuussa Apple ja OnePlus vankistivat 5G-puhelimillaan asemiaan Elisan myydyimpien merkkien kärkipäässä. Merkittävä tekijä Applen nousussa oli Apple iPhone 12 5G, joka kiilasi kärkikolmikkoon niin kuluttajien kuin yritysasiakkaiden puolella. OnePlus Nord N10 5G puolestaan jatkoi dominointia myydyimpien listan kärjessä ja alkaa nousta jo 5G-puhelinten klassikkomalliksi, kiteyttää Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

5G-puhelinten osuuden tasainen kasvu myydyimpien listalla kertoo 5G:n käytön arkipäiväistymisestä. Myös 5G-verkon laajeneminen on vaikuttanut myönteisesti suosioon: Elisan 5G kattaa jo yli 100 paikkakuntaa ja puolet suomalaisten asuinpaikoista.

– Listakin sen kertoo, että asiakkaat valitsevat tällä hetkellä mieluiten 5G-puhelimen. 5G:hen siirtyneet asiakkaat nauttivat arjesta ja puhelimen käytöstä entistä enemmän arkisissa käyttötarpeissa, kuten videopelaamisessa, netissä surffaamisessa, striimauksessa ja etätyössä. 5G ei ole pelkästään edelläkävijöiden juttu, vaan sitä käyttävät eri ikäiset kuluttajat erilaisiin tarpeisiin. Nopean yhteyden tuoma sujuvuus korostuu usein toistuvissa arjen rutiineissa, kommentoi Valkama.

Yritysasiakkaiden puhelinhankinnoissa näkyy mobiliteetin yhä laajempi hyödyntäminen kasvavassa määrässä yrityksiä. Samalla monet edelläkävijäyritykset päivittävät henkilöstön puhelimia ja liittymiä 5G:hen etätyön sujuvoittamiseksi. Listan kärkisijan jakoivat Apple iPhone 11 ja iPhone 12 5G.

– Vuosi sitten yritykset siirtyivät etätöihin vauhdilla ja moni ajatteli tämän muutoksen olevan tilapäinen. Nyt sen sijaan yrityksissä aletaan suunnittelemaan kestäviä pidemmän aikavälin ratkaisuja. Henkilöstön 5G-puhelimet tukevat liikkuvaa työtä ja niiden suosio näkyy top 15 listalla usean mallin voimin, summaa Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

– Alkuvuodesta pk-yrityksille tekemämme *tutkimus sekä useat muut lähteet kertovat, että mobiliteetti ja digitalisaatio ovat tuoneet korona-aikana yrityksille kilpailuetua. Monilla aloilla on alettu hyödyntää puhelimia aiempaa laajemmin tuotantoprosessien ohjaamisessa. Nämä yritykset ovat todenneet mobiliteetin hyödyt palveluidensa tuotannossa ja heille siirtymä 5G:hen tuo erityisen suuria hyötyjä, jatkaa Svensson.

Odotettu uutuuskello nousi huhtikuun myydyimmäksi

Äly- ja urheilukellojen suosio jatkui huhtikuussa vahvana. Myydyimpien kellojen listan kärkipää meni uusiksi, kun Polarin odotettu uutuuskello Vantage M2 nousi kerralla huhtikuun myydyimmäksi.


Elisan myydyimmät puhelimet huhtikuu 2021

Henkilöasiakkaat

OnePlus Nord N10 5G
Apple iPhone 12 5G
Apple iPhone 11
Samsung Galaxy A32 5G
Samsung Galaxy A20e
Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A21s
OnePlus Nord 5G
OnePlus 9 Pro 5G
Apple iPhone 12 Pro Max 5G
Samsung Galaxy A52 5G
Samsung Galaxy A41
Apple iPhone 12 mini 5G
OnePlus Nord N100
Honor 9X Lite

Yritysasiakkaat

Apple iPhone 11
Apple iPhone 12 5G
Samsung Galaxy A41
Apple iPhone SE (2020)
Doro 5517
Nokia 3.4
Apple iPhone 12 Pro 5G
OnePlus Nord 5G
Samsung Galaxy A21s
Samsung Galaxy S21s 5G
OnePlus 9 Pro 5G
Apple iPhone 12 mini 5G
Samsung Galaxy A20e
Samsung Galaxy Xcover 4S Enterprise Edition
Apple iPhone XR


Elisan myydyimmät älykellot huhtikuu 2021

Polar Vantage M2
Samsung Galaxy Watch Active
Huawei Watch GT 2e
Polar Ignite
Apple Watch Series 6 GPS
Apple Watch Series 6 GPS + Cellular eSIM
Huawei Watch GT 2 42mm
Huawei Watch GT 2 Pro
Apple Watch Series 3 GPS
Apple Watch SE GPS

Uusi suomipop-biisi tarinoi, mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!