Alamy / AOP
14:10 - 22.04.2021 / viihde / Findance
Espoosta tulee Suomen ensimmäinen pelkästään digitaalisen pysäköinnin kaupunki

Espoosta tulee ensimmäinen suomalainen kaupunki, jossa pysäköinnin maksamiseen tarvitsee vain puhelimen. Pysäköinnin voi maksaa mobiilisovelluksella, tekstiviestillä ja soittamalla. Espoon kumppani tässä askeleessa on mobiilipysäköimisen suomalainen ja kansainvälinen markkinajohtaja EasyPark.

Keskittämällä pysäköintimaksamisen mobiilipalveluihin Espoo yksinkertaistaa maksullisen pysäköinnin vaatimia edellytyksiä. Se ei tarvitse automaatteja eikä niiden huoltoa. Lisäksi pysäköinninvalvonta kevenee, kun se tapahtuu rekisterikilven perusteella paperilappujen etsiskelyn sijaan.

– Espoo on nyt ensimmäinen suomalaiskaupunki, jossa pysäköinnin maksamisen organisointi lähtee mahdollisimman käyttäjäystävällisestä palvelusta. Mobiilimaksamisessa pysäköintiaikaa saa säädettyä oman tarpeensa mukaan eikä tarvitse etsiä maksuautomaattia. Ja pärjää ilman paperilappusia ja käteismaksua, EasyPark Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen kertoo.

– Espoon kaupunki on ylpeä ottaessaan tämän kehitysaskeleen ensimmäisenä Suomessa. Tämä on kunnallisen pysäköinnin uusin digiloikka. Olemme tyytyväisiä, kun mukanamme on tunnettu ja luotettava kumppani. Espoo haluaa jatkuvasti kehittää kaupunkia älykkäästi ja kestävästi. Siinä tämä on tärkeä askel, Espoon kaupungin kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska sanoo.

Kun palvelu on kokonaan digitaalinen, se on keskeistä tuoda kaikkien saataville. Siksi käytössä ovat tavanomaisen mobiilisovelluksen ohella tekstiviestimahdollisuus sekä puhelinsoitto. Puhelinpalvelu on EasyParkilla vaihtoehtona kaikkialla Suomessa, tekstiviestillä maksaminen on käytössä Espoon lisäksi Helsingissä. Joskin suomalaiset painottuvat voimakkaasti mobiilisovelluksen käyttäjiksi.

– Espoon voi nähdä nyt esimerkkinä. On suuri kunnia päästä mukaan ottamaan uusi askel Suomessa, Kolehmainen kiittää.


Espoolle moderni kokonaisuus

Espoon kaupunki on huomioinut uudistuksessa sekä autoilijat että pysäköinninhallintajärjestelmän kokonaisuuden. EasyPark on mukana sekä autoilijoiden palvelijana että järjestelmäkumppanina. Järjestelmäkumppanuus kattaa EasyParkin pysäköintihubin sekä pysäköinninhallintatyökalun.

Kaiken kaikkiaan vain digitaaliseen maksamiseen siirtymisen on tarkoitus helpottaa ja kätevöittää maksullisen pysäköinnin järjestämistä kaupungin näkökulmasta.

Espoossa muutos tapahtuu Leppävaaran, Matinkylän ja Tapiolan kaupunginosissa 10.5. Samalla Espoo ylipäätään aloittaa pysäköintimaksut kadunvarressa ja pysäköintialueilla. Pysäköinti kadunvarressa ja pysäköintialueilla on aiemmin ollut Espoossa maksutonta.

artikkelin avainsanat:
autot EasyPark Espoo liikenne pysäköinti