Varusteleka
16:10 - 10.04.2021 / viihde / Findance
Varusteleka teki ennätystuloksen vuonna 2020 - "Poikkeuksellinen vuosi pelasi meidän pussiin"

Varusteleka teki koronakriisin keskellä ennätystuloksen. Liikevaihto kasvoi yli 24 % edellisvuoteen verrattuna ja yritys saavutti 1,39 miljoonan euron liikevoiton. Erityisesti kasvua tuli Yhdysvalloista, josta saatiin yli 2,5 miljoonan euron liikevaihto.

Vuoden 2020 piti olla Varustelekalle hyvän perustekemisen vuosi. Kun maaliskuussa 2020 maailmaan julistettiin pandemiatila, selvisi, että toivo oli turha. Varusteleka teki kuten monet muut vähittäiskaupat: lomautti myymälän henkilökuntaa, haki kehitysrahoitusta ja asettautui hätälaskeutumisasentoon.

Pelko myynnin tyrehtymisestä oli aiheeton: viime vuonna Varusteleka nosti liikevaihtoaan yli 24 % edellisvuoteen verrattuna. Liikevaihtoa kertyi yhteensä 18,12 miljoonaa euroa, ja liikevoitto nousi 1,39 miljoonaan euroon. Kasvua liikevoitossa tuli 63 %.

Merkittävin kasvu tuli rapakon toiselta puolen Yhdysvalloista, josta rahahanoja avattiin 2,5 miljoonan euron edestä.

“Toki loistava menestys on omasta mielestä vain ja ainoastaan tulosta meidän erinomaisuudesta, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että poikkeuksellinen vuosi pelasi myös meidän pussiin”, toteaa Varustelekan toimitusjohtaja Jari Laine.

“Ruton vuoksi porukka ei ole voinut mennä juuri muualle kuin korpeen ja aavikolle, minkä ansiosta ulkoiluharrastukset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Me uskotaan, että globaali herääminen ulkoilmaharrastuksiin tulee kantamaan hyvin myös tulevina vuosina.”


Varustelekan visio määrittää, että yrityksen tulee luoda vaurautta Suomeen. Vuonna 2020 Varustelekan ostot Suomesta olivat noin 5,2 M€ ja ulkomailta tuotiin tavaraa 3,9 M€ edestä. Ulkomaiden myynti oli 5,9 M€, joten vaurautta Suomeen kerrytettiin kahden miljoonan euron edestä. Suoria ja välillisiä veroja tilitettiin Suomeen 4,1 miljoonaa euroa.

“Verojen maksu on ihan kivaa, sillä Suomessa niitä käytetään siihen, että ihmisistä pidetään huolta. Varustelekalla ei verosuunnittelua harrasteta, vaan me maksetaan pörröiselle verokarhulle se, jonka mesikämmen vaatii”, kertoo Varustelekan perustaja ja yrittäjä Valtteri Lindholm.

Vuonna 2021 Varusteleka aikoo panostaa hyvään perustekemiseen sekä Yhdysvaltojen markkinoiden valtaamiseen. Tavoite on 19,9 M€ ja kasvua haetaan maltilliset 10 %. Ensimmäinen neljännes toi kasvua liikevaihtoon jo yli 26 %, joten tavoitteen saavuttamiseen on erinomaiset puitteet.

artikkelin avainsanat:
talous Varusteleka verkkokaupat