Nelonen Media
19:10 - 31.03.2021 / tv-sarjat / Findance
Farmi Suomi alkaa pääsiäissunnuntaina - luvassa käänteitä, juonittelua ja yllätyksiä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Odotetun Farmi Suomen uusi kausi käynnistyy Nelosella ja Ruudussa pääsiäissunnuntaina!

Ensimmäisessä jaksossa 12 julkisuudesta tuttua kilpailijaa asettuu Pieksämäen seudulla sijaitsevalle maatilalle, jossa he irtautuvat modernin maailman mukavuuksista ja elävät maalla entisajan malliin askeettisissa oloissa, taistellen toisiaan vastaan erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä kisoissa. Tälläkin kertaa käytöstä karsitaan lähes kaikki modernit apuvälineet, lapio painetaan lantaan ja maatilan raskaat työt tehdään käsi- ja jalkavoimin, vesi kannetaan kaivosta ja sähköäkin on käytössä lähinnä laitumen sähköpaimenessa.

Farmilaisina nähdään tällä kaudella ex-mäkikotka Janne Ahonen, räppäri Dan "Uniikki" Tolppanen, toimittaja Sanna Ukkola, kauppiaanrouva Minttu Kaulanen, toimitusjohtaja Mikael Jungner, yleisurheilija ja urheilumanageri Noora Toivo, räppäri Pastori Pike, lastenhoitaja Pia Nykänen, realitytähti Sauli Koskinen, näyttelijä Timo Lavikainen, Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää, artisti ja somevaikuttaja Tuuli sekä kesken kauden mukaan liittyvä leijonalegenda Timo Jutila.

Tällä kaudella pelaaminen ja voitontahto ovat käsin kosketeltavissa, sillä ensimmäistä jaksoa on hädin tuskin kulunut paria minuuttia, kun kaksi farmilaista aloittaa spekuloinnin ja liittoutumisen ennen kuin ovat jalallakaan astuneet uuteen kotiinsa.

”Yritätkö sä pyrkiä päämieheksi?” toimitusjohtaja ja ex-poliitikko Mikael Jungner kysyy toimittaja Sanna Ukkolalta matkalla farmille.

”En missään nimessä!” Sanna parahtaa.

”Miksi et?” Mikael tivaa.

”Miksi mä haluaisin olla eka, joka pudottaa jonkun?” Sanna kysyy.

Päämiehen eli torpparin tehtävä on valita yksi kilpailija kaksintaisteluun ja sitä kautta asettaa hänet putoamisvaaraan.

”Ekan torpparin isoin ongelma on, että tästä porukasta pitäisi joku pistää kisaamaan poislähdöstä. Tuntuu lähes mahdottomalta ruveta nimeämään ketään siihen kisaan. Toivottavasti en päädy torppariksi”, muihin farmilaisiin vasta hiljalleen tutustuva Mikael avaa tuntojaan.

Mikaelilla on selvä näkemys, miten ensimmäiset päivät farmilla etenevät.

”Avain, torppari ja sit huomenna tulee ne käskyt ja sitten alkaa tekeminen, tää on mun teoria”, hän supattaa Sannalle.

”Sä oot todennäköisesti oikeassa. Mä lyöttäydyn sun kanssa yksiin, niin saan sun parhaat teoriat heti”, Sanna sanoo.

Matkalla talolle kaksikko spekuloi myös, miten farmilaisten joukossa olevat kilpaurheilijat voisi voittaa kaksintaistelussa. Taisteluun haastettu saa päättää, onko lajina voima, taito vai tieto.

”Ainut, millä voin voittaa nuo urheilijat, on joku tietokilpailu”, Sanna sanoo Mikaelille.

Uudella kaudella Farmi Suomi -kilpailun juontaa Ellen Jokikunnas. Kauden päätteeksi Farmin voittaja kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Myös kauden traileri on nyt julki. Ennakkomaistiainen paljastaa, ettei tältä kaudelta puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Farmilaisilta karkaa hevoset aitauksesta, töitä on niin paljon, että unet ja ruoka jäävät vähiin. Lämminhenkisen alun jälkeen henkilökemiat kiristyvät.

”Suu liikkuu nopeammin kuin vasarointi, niin siitä ei ole ihan hirveesti apua”, Miss Suomi Anni Harjunpää manaa yhtä farmilaista.

Ennakkopätkässä nähdään myös, miten aristi Tuuli pökertyy lattialle yleisurheilija ja urheilumanageri Noora Toivon eteen. Peli käy myös lastenhoitaja Pia Nykäsen hermoille.

”Mitta on tätä myöten täynnä”, Pia tokaisee ja osoittaa päätään.

Kesken pelin soppaa tulee vielä hämmentämään uusi pelaaja, maailmanmestari Timo Jutila. Kaikki eivät ota miestä avosylin vastaan.

”Mullahan meinas flipata, että voi jumalauta!” Mikael Jungner äimistelee.