Saara Salmi
22:10 - 12.03.2021 / viihde / Findance
Tampereen UROS LIVE -areenalla nähtävä Lumikuningatar-jääshow hakee esityksiin kymmeniä taitoluistelijoita ja jääkiekkoilijoita avoimella haulla

H. C. Andersenin rakastettu Lumikuningatar-tarina tuodaan ensimmäistä kertaa jäälle Suomessa suurtuotantona 1.-3.1.2022.

Kaikkien aikojen suurin kotimainen jäätuotanto nähdään Tampereella joulukuussa 2021 avautuvalla Uros Live -areenalla.

Mukana ovat taitoluistelijat Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity sekä jääkiekkoilijat Niklas Hagman, Marko Anttila, Jenni Hiirikoski ja Pekka Saravo.

Tuotantoon haetaan nyt avoimella haulla mukaan taitoluistelijoita ja jääkiekkoilijoita sekä kotimaan esityksiin että mahdolliselle kansainväliselle kiertueelle. Haku on käynnissä maaliskuun ajan ja mahdolliset koe-esiintymiset ovat huhtikuussa.

Esiintyjiä haetaan Lumikuningatar-esitykseen Tampereelle noin kymmeneen tehtävään. Samalla haetaan esiintyjiä jo mahdollisiin kansainvälisiin esityksiin kaikkiaan noin 40-45 rooliin. Haku tapahtuu täyttämällä sähköinen hakulomake ja lähettämällä video työryhmälle, joka vastaa esiintyjien valitsemisesta ja kutsumisesta varsinaiseen koe-esiintymiseen huhtikuussa. Jääshow’n tuottavat Tampere-talo ja Kantelinen Company.

- Haemme esiintyjiä esimerkiksi tarinassa hyvin keskeisessä roolissa olevaan Kain tehtävään. Kansainvälisiin esityksiin haemme luistelijoita myös muihin päärooleihin. Esiintyjiksi haetaan myös pariluistelu- ja jäätanssipareja. Haluamme mukaan jääkiekkoilijoita ja taitoluistelijoita kaikista ikäryhmistä, joilla on taitoja sekä intohimoa luistelun kautta tapahtuvaan ilmaisuun, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja ja hankkeen päätuottaja Paulina Ahokas.

Kansainväliselle kiertueelle hakevilta toivotaan vähintään englannin kielen alkeet ja vähintään 18 vuoden ikä. Kotimaan esityksissä vastaavaa ikärajaa ei ole.

Haku rekisteröidään lomakkeella ja mukaan liitetään linkki hakijan koe-esiintymisvideoon: https://ssl.eventilla.com/event/jMNOB/FI

Lumikuningatar-esitysten lipunmyynti alkoi maanantaina 22. helmikuuta. Esitykset ovat saaneet innostuneen vastaanoton ja liput ovat liikkuneet vilkkaasti. Katsojia tulee ympäri Suomen ja kiinnostusta on ollut myös kansainvälisesti. Pidempää matkaavia katsojia varten rakennetaan matka- ja elämyspaketteja, joiden kumppanina toimii Elämys Live.