Nelonen Media
23:10 - 04.03.2021 / tv-sarjat / Findance
Farmi Suomi 2021 alkaa 4.4. - kilpailijoiden esittelyt - mukana mm. Timo Jutila, Sanna Ukkola, Sauli Koskinen ja Noora Toivo

Farmi Suomi aloittaa uuden tuotantokauden Nelosella ja Ruudussa 4. huhtikuuta.

Farmi Suomessa 13 julkisuudesta tunnettua kilpailijaa jättää kaikki modernin elämän mukavuudet taakseen ja muuttaa alkeellisiin oloihin maatilalle kilpailemaan Farmin valtijuudesta.

Koko kauden voittaja nappaa itselleen 30 000 euron voittopotin.

Ohjelmassa kilpailevat (kuvat nimiä klikkaamalla):

Pia Nykänen, 50
Lastenhoitaja

”Oon ruokkinut ja porsittanut satoja sikoja, mut käärmeitä ja hämähäkkejä pelkään yli kaiken.”

Mikäli Farmin voittaja mitattaisiin hoidettujen sikojen määrässä, kisa olisi jo ratkennut Pian hyväksi. Vaikka edesmenneen mäkikotkan leski ei ole kolunnut mediaa yhtä tiiviisti kuin muut farmilaiset, on hän viettänyt senkin edestä aikaa maatilatöissä sekä halonhakkuuta treenaten. Lastenhoitajana Pialla on vuosien kokemus siitä, kuinka kiukuttelevia lapsia käsitellään, mikä on taatusti vahva kilpailuetu myös uusien kämppisten kanssa.

Janne Ahonen, 43
Mäkihypyn maailmanmestari

”En pelkää minkään työn rankkuutta! …paitsi keittiöhommia vähän karsastan.”

Yli 100 kertaa palkintokorokkeella seissyt Kuningaskotka vietti lapsuutensa mummonsa mökillä kanoja, kaneja ja hanhia jahdaten sekä perunoita viljellen. Miehelle arki on parasta, kun sitä viettää poissa kaupungista kaukana puhelimien ja laitteiden ääreltä. Janne on voittanut maailmanmestaruuksia niin yksilö- kuin joukkuekisoissa, ja myöskään syömättömyys ei ole ongelma. Janne remontoi työkseen ja kaupan päälle miehellä on lehmän hermot, joten kysymys kuuluukin: löytyykö Farmilta ketään tai mitään, mikä keikauttaisi hollolaisen pinnaa?

Sanna Ukkola, 45
Toimittaja

”Tulen kaikkien kanssa toimeen, mutta olen some- ja kahviaddikti – ilman niitä tulee olemaan tosi vaikeaa!”

Sanna on tunnettu napakkana toimittajana, juontajana ja kolumnistina niin palstoilla kuin televisiossa, silti voimanaisen löytää usein myös mökkeilemästä. Varsinainen maaseutuelämä ei ole tuttua, mutta sitä hän erityisesti odottaakin; pääsyä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Siinä missä erityisesti maatilan eläimet sykähdyttävät Sannan sydäntä, hän ei voi sietää selkään puukottajia, korkeita paikkoja tai hämähäkkejä.

Tuuli, 21
Artisti ja somevaikuttaja

"Ei kaupungissa törmää lehmiin, for real! Niin hauskaa päästä lypsää!"

Vuonna 2012 platinaa myyneellä albumillaan valloittaneen Tuulin löytää musiikin lisäksi myös somesta ja YouTubesta, joissa hän kuvaa elämäänsä rennolla ja hauskalla otteella 60 000 seuraajalleen. Sinihiuksinen neito on farmijoukon nuorin ja vuodesta 1999 Espoossa asunut kaupunkilaistyttö haluaa rikkoa stereotypioita ja laittaa itsensä likoon. Vaikka arki ilman puhelinta jännittää kovasti, Tuuli uskoo tauon somesta tekevän hyvää.

Dan "Uniikki" Tolppanen, 39
Muusikko

”Olen aika sosiaalinen ja pyrin luomaan hyvää fengshuita ympärilleni.”

Uniikkina tunnettu räppäri ei astu maalaismiljööhön artistina vaan Danina. Mies haluaa siirtää somen sivuun ja palata perusasioiden äärelle tutkiskellen niin itseään kuin yleistä ryhmädynamiikkaakin. Niin ikään myös Dan on viettänyt lapsuutta mummon luona maalla, mutta nykyisin vahvuudeksi hän luokittelee lähinnä atleettisuutensa. Eniten jännittää unenpuute ja nälkä sekä se, kuinka pinna kestää, jos joukosta löytyy hosuja.

Noora Toivo, 31
Yleisurheilija ja urheilumanageri

”Mää oon oikeasti maalaistyttö, mut mää en ole koskaan päässyt toteuttamaan sitä!”

Noora on juossut ja aitonut SM-tasolla lähes 20 vuotta, mutta nyt ne on aika vaihtaa heinäpeltoihin. Nainen on treenannut Farmia varten kaikkea mahdollista perkaamisesta kasvitietoon ja huonoista nukkumispuitteista pieniin ruoka-annoksiin. Kotoisin olo tamperelaisella naisella on silloin, kun porukka vetää yhtä köyttä eikä ketään jätetä ulkopuolelle. Mistä ääni kaikaa, siellä Noora raikaa vitseineen!

Mikael Jungner, 55
Toimitusjohtaja

”En muista milloin olisin ollut vuorokauden ilman puhelinta. Käytän puhelinta yli 8h päivässä.”

Jos joku astuu Farmilla uuden äärelle, se on lähinnä Helsingin Bulevardia tallaava Mikael. Mies on nähty politiikassa, erilaisissa johtavissa asemissa sekä Twitterissä vähintään kerran tunnissa, mutta luonnossa hän on käynyt ”armeijassa joskus 100 vuotta sitten”. Mikael tietää vahvuudekseen sen, että häntä kiinnostaa kaikki, ja toki pala suomalaista historiaa on eksoottista; suurena heikkoutena on kuitenkin se, että hän ei ole tehnyt oikein mitään käsillään.

Minttu Kaulanen, 40
Toimitusjohtaja

”Kokemus maatilalta?” EI MINKÄÄNLAISTA. Näytänks mä siltä? Mä oon Losista.”

Lappilaisen toimitusjohtajan läppäri vaihtuu kumppareihin ja lapioon, kun Minttu heittäytyy uuden äärelle: hän ei sanojensa mukaan osaa yhtään mitään eikä tiedä mistään mitään. Kauppiaan rouvan kilpailuhenkisyys on niin ailahtelevaista kuin temperamenttiselta ihmiseltä voikin odottaa, mutta se on varma, että mummona tarvitsemia taitoja on mahtava opetella. Hevosomistajanakin tunnettu nainen on määrätietoinen johtaja, jonka voi nujertaa vain satunnainen epähygienia.

Pastori Pike, 32
Rap-artisti

”Vihaan kylmää, tuun etsimään lämpimiä paikkoja joka paikasta.”

Häviö ei ole mahdollisuus, kun rap-muusikko Pike vaihtaa keikkalavat kilpailuun. Stadilainen on niin stadilainen kuin olla ja voi, mutta siksi mies haluaakin selvittää, löytyykö hänestä yhtään pohjanmaalaista, mistä vaimonsa on kotoisin. Farmiarki tulee varmasti koettelemaan Pikeä, joka on riippuvainen lämmön lisäksi sokerista sekä lapsen futisharrastuksen ilmapiiristä ja kehityksestä. Joskus Pike vetäytyy yksin pohdiskelemaan henkisiä; joskus hän lyöttäytyy keskelle ryhmää ja läppä lentää!

Sauli Koskinen, 35
Mediapersoona

”Olen joukkuepelaaja enkä tiedä osaanko johtaa. Ihmistyyppinä päällepäsmärit ärsyttää.”

Sauli on median ammattilainen ja tv-kilpailuissa kenties merkittävin meriitti on vuodelta 2007, jolloin hän hurmasi tv-katsojat Big Brother -asukkaana. Ahtaat tilat ventovieraiden kanssa ovat siis tuttua juttuja, mutta löytääkö kaikkien kaveri itsestään tiukan tekijän, jos harteille lasketaan torpparin viitta? Sauli tietää, että on ”ehkä lypsänyt lehmää joskus”, mutta muutoin maatilataidot jäävät kalkkunoiden jahtaamiseen lapsena.

Anni Harjunpää, 24
Miss Suomi 2019

“Tukeudun aina ja ikuisesti äitiini. Jos joku asia painaa tai tuntuu epävarmalta, soitan äidille.”

Vuoden 2019 Miss Suomi Anni ponnisti kruunun päähänsä Sastamalasta käsin. Nyt kruunu siirretään kuitenkin syrjään, sillä on aika tarttua talikkoon ja näyttää, mistä on missit tehty. Arjessa Anni on pitää kaikkia lankoja käsissään, joten nyt naista jännittääkin se, mitä tapahtuu, kun on jonkun muun käskytettävänä. Pienen kylän hevostyttö ei säikähdä sitä, ettei suurkaupungin hälinää ole ja ympärillä on pelkkää luontoa, mutta millaista onkaan asua 11 muun ihmisen kanssa 24/7!

Timo Lavikainen, 46
Näyttelijä

”Mie oon parhaimmillani fyysisissä töissä ja mikkään ei pelota, oon tottunu olemmaan pöpelikössä.”

Raksa- ja varastomies, hoitoala, postimies, rengasmies, rumpali ja näyttelijä – eli kirjaimellisesti joka paikan höylä! Timo on oppinut ammatit tekemällä, joten vähemmän yllättäen häntä kiinnostaa Farmilla uusien taitojen oppiminen ja varsinkin erilaiset koneet. Timosta löytyy myös kilpailija, joka haluaa rahaa, mitä varten täytyykin tehdä kovaa duunia, sillä maatilakokemus rajoittuu kauas lapsuuteen vasikan hoitamiseen. Timon pinna ei kestä tehdä lusikkaa, joka on hieno, mutta hän tekee lusikan, joka toimii.

Timo Jutila, 56
Team Player, yrittäjä

”Vahvuutenani on ilmapiirin rakentaminen. Ei asiat kiukuttelemalla parane.”

Jäällä Juti on kantanut pelinumeroita 5 ja 7, mutta Farmille hän soutaa numerolla 13 ja sen myötä yllättää muut kilpailijat kesken kauden. Mies tietää, etteivät epäurheilijamaisuus ja valehtelu kuulu suomalaisuuteen eikä niitä hän halua nähdä myöskään maalaismaisemissa! Kaupunki-ihmiselle fyysiset työt ovat tuttuja, mutta loppupeleissä Juti myöntää olevansa aika kädetön monessa asiassa.