Omalaina.fi
14:10 - 01.03.2021 / viihde / Findance
Katso, voisitko sinä hyötyä lainojen yhdistämisestä

Artikkeli on tehty yhteistyössä Omalaina.fi-lainavertailupalvelun kanssa.

Moni on kuullut lainojen yhdistämisestä. Yhdistelyn tuomat säästöt ovat kuitenkin riippuvaisia yhdistettävien lainojen ehdoista. Voit säästää erityisesti, mikäli sinulla on avoimia luottoja muutaman vuoden takaa.

Lainojen yhdistäminen tuo yhteen useita suhteellisesti pienempiä lainoja, jolloin yhdistelylainanottaja voi säästää huomattavia summia kuukausittaisissa lainakuluissa. Potentiaaliset säästöt riippuvat paitsi yhdistelylainan, myös yhdistettävien luottojen ehdoista.

Lainavertailupalvelu Omalaina.fi auttaa löytämään edullisimmat yhdistelylainat kymmenien luotonantajien joukosta. Sopivan yhdistelylainan löytäminen on siis tehty helpoksi, mutta millä kriteereillä yhdistettävät lainat tulisi valita?

Yhdistettäviä lainojen määrää ei ole rajoitettu. Hakijalle myönnetyn yhdistelylainan suuruus on ainoa rajoittava tekijä. Yhdistelylainan on katettava jäljellä olevan velan lisäksi myös mahdolliset luoton ennenaikaiseen takaisinmaksuun liittyvät kulut.

Lainan yhdistäminen ole järkevää, mikäli nämä poismaksuun liittyvät kulut ylittävät lainojen yhdistämisen tuomat säästöt.

Tällaisia ovat lainojen yhdistämiseen sopivat lainat:

- Laina on kuukausikuluiltaan huomattavasti uutta yhdistelylainaa kalliimpi.

- Lainan poismaksuun ei sisälly velan määrää huomattavasti lisääviä kuluja.

- Maksat laskutuslisää ja tilinhoitokuluja monelle eri luotonantajalle.

Huomioi erityisesti vanhemmat avoimet luotot

Uuden yhdistelylainan tulisi auttaa säästämään lainakuluissa ja selkeyttää taloudenhoitoa. Uusi laina mahdollistaa myös laina-ajan ja kuukausierien asettamisen nykyiseen tilanteeseesi sopiviksi. Viime vuosina tapahtuneet kulutusluottoihin kohdistuneet lakimuutokset tekevät hieman vanhemmista avoimista luotoista erityisen hyvä yhdistelykohteita.

Ennen 1.9.2019 otetuilla luotoilla on erityisen suuri säästöpotentiaali, sillä uusien lainasopimusten korko rajoitettiin tuolloin 20 prosenttiin. Lakia ei kuitenkaan sovelleta takautuvasti, joten kuluttajilla voi vielä olla avoimia luottoja, joista voidaan periä huomattavan suuria korkoja. Tällaiset, huomattavan korkeakorkoiset lainat yhdistämällä, voit säästää huomattavia summia joka kuukausi. Pandemian aikainen 10 prosentin väliaikainen korkokatto antaa nyt erinomaiset edellytykset huomattaviin säästöihin lainojen yhdistämisellä.

Omalaina.fi tarjoaa maan kattavimman lainavertailun. Voit yhdistää lainoja 60 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia. Lainahakemuksesi kilpailutetaan jopa kymmenien pankkien ja muiden luotonantajien kesken. Saat tarjouksen useasta paikasta vain yhdellä hakemuksella. Et sitoudu mihinkään kilpailuttaessasi lainat, vaan voit hyväksyä tai hylätä sinulle osoitetut lainatarjoukset.